“Tevzirat” dedi ama doğruladı

“Tevzirat” dedi ama doğruladı
Sağlık hizmetlerindeki aksaklıkları konu alan haberlerimize ilişkin İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama.

 

 Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek binasında verilen sağlık hizmetlerinin yetersizliğine değinen İl Sağlık Müdürü Sait Avar, “ Kan Alma Biriminde altı sağlık çalışanımızla hizmet vermekteyiz. Ancak kamuoyu da takdir eder ki hizmet sunduğumuz çocuk hastalarımız bu hizmete zaman zaman uyum gösterememekte, durum izdihama ve kan alma biriminde birikime yol açmaktadır” dedi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, sağlık hizmetlerindeki aksaklıkları konu alan bazı haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde ilimizin sağlık teşkilatı, sunduğumuz koruyucu ve tedavi edici hizmetlerimiz ile ilgili tezvirat ve mesnetsiz yargı ve eleştirilere karşı aydınlatma ihtiyacı doğmuştur.”

Başhekimin ayrılma nedeni…

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği için görevlendirilen ancak bu görevi sadece 2.5 gün sürdüren Prof.Dr. Cengiz Demir hakkında basında yer alan haberler üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, şunları söyledi: “Prof.Dr. Cengiz Demir’in önceki görev yeri olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğünün ‘’Prof.Dr. Cengiz Demir’in Üniversite Hastanesi Başhekimliği görevinden ayrılması halinde Kemik İliği Nakil ve Aferez Ünitelerinin kapatılmak zorunda kalması ve işlevsiz kalmasına yol açacağı’’ durumundan dolayı daha önce verdikleri muvafakatnameyi geri çekmesi ve bu konuda bakanlığımız üst yöneticilerini de bilgilendirmesi sonucu ilimizdeki görevinden ayrılmıştır. Daha önceleri Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak hizmet veren Kadın Doğum ve Çocuk Kliniklerinde başhekim yardımcısı olan iki hekim arkadaşımızın 694 ve 696 sayılı KHK’lar gereği görev süreleri bitmiş olup bu durum kendilerine tebliğ edilmiş ve yeniden yapılanma sonrası görev tevdi edilmemiştir. Bu arkadaşlarımız hekim olarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceklerdir.”

‘İzdihama ve kan alma biriminde birikime yol açmakta…’

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek binasında verilen sağlık hizmetlerinin yetersizliğine işaret eden haberlere ilişkin açıklamada bulunan Avar, “ Kan Alma Biriminde altı sağlık çalışanımızla hizmet vermekteyiz. Ancak kamuoyu da takdir eder ki hizmet sunduğumuz çocuk hastalarımız bu hizmete zaman zaman uyum gösterememekte, durum izdihama ve kan alma biriminde birikime yol açmaktadır. Ek bina olarak kullanılan bu yapıda yer alan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanemizin hizmet birimlerini başka bir yapıya taşıma projemiz en geç bir ay içinde gerçekleşecek olup taşınma sonrası geniş alan kazanarak hem hizmet kalitemizin artmasını sağlayacak hem de görüntü kirliliğinin önüne geçmiş olacağız” dedi.

Aile Sağlığı Merkezlerinin planlaması…

Söz konusu açıklamada Aile Sağlığı Merkezlerinin planlamasına ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Şimdiye değin Aile Sağlığı Merkezlerinin planlaması mülga Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılıp, buralarda görev yapacak olan Aile Hekimleri tarafından yer seçimi yapılırdı. Bu konuda mevcut olan Sağlık Müdürlüğümüzün hiçbir tasarrufu bulunmamaktaydı. Ayrıca daha önceki adları ile Toplum Sağlığı Merkezlerinde hasta muayenesi yapılmaz ve reçete yazılmazdı. Muvazaalı eczane denetimlerimiz Bakanlığımızın bağlı kuruluşu olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından takdir ve takip edilmektedir. Bu konuda ilgili kurumdan bilgi alınabilir.”

Diyaliz hizmetleri…

Açıklamada son olarak, Diyaliz Hizmet Birimlerinin hizmetlerine değinilirken, “İlimiz Çermik ve Hani İlçelerinde yapımına yeni yapılanma öncesi başlanılan Diyaliz Hizmet Birimlerinin kalan ihtiyaçları, Valimiz Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU’nun tüm ilçelerimizde muhtarlarla gerçekleştirdikleri toplantılar sırasında tarafımıza verdikleri talimat sonrasında hızlıca giderilmiş ve daha önceleri bu ilçelerimizde diyaliz hizmeti alamayan vatandaşlarımız seyahat zorluğundan kurtulmuş ve kendi ilçelerinde tedavi almaya başlamışlardır” denildi.

HABER MERKEZİ

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.