TFF BAŞKANVEKİLİ ÖZDEMİR :”DOĞU VE GÜNEYDOĞU TAKIMLARINA SÜPER LİG YOLU AÇILMALI”

TFF BAŞKANVEKİLİ ÖZDEMİR :”DOĞU VE GÜNEYDOĞU TAKIMLARINA SÜPER LİG YOLU AÇILMALI”
TFF BAŞKANVEKİLİ ÖZDEMİR :”DOĞU VE GÜNEYDOĞU TAKIMLARINA SÜPER LİG YOLU AÇILMALI”

TRT Kurdi’de yayınlanan ‘Futbola Hereme Taybet’ (Bölge Futbolu Özel) ve ‘Dema Futbole (Futbol Zamanı) programları için özel röportaj veren Futbol Federasyonu Başkan Vekili Nihat Özdemir,Doğu ve Güneydoğu takımlarının Süper Lig’de temsil edilmesinin önünün açılması gerektiğini söyledi. Özdemir,” Eğer böyle bir şey yaparsak bölge halkına hem ticari hem de sosyal açıdan ve aynı zamanda ülke ile bütünleşme adına çok önemli bir ufuk açmış oluruz.” dedi.

 

 

‘DİYARBAKIRESPOR BÖLGE İÇİN DENGEYDİ’

TRT Kurdi’de yayınlanan ‘Futbola Hereme Taybet’ (Bölge Futbolu Özel) ve ‘Dema Futbole (Futbol Zamanı) programları,bu haftaki bölümlerinde çok önemli bir röportaja yer verdi. Program ekibini Ankara’da kabul eden Doğu ve Güneydoğu takımlarının Süper Lig’de temsil edilmesinin önünün açılması gerektiğini söyledi.Diyarbakırspor ve bölgedeki bir çok tarihi kulübün çöktüğünü belirten Özdemir,”Diyarbakırspor,Süper Lig’de uzun yıllar mücadele etti. Sadece bölgemizdeki iş adamları değil,Türkiye’deki bir çok iş adamı Diyarbakırspor’un başarılı olması için destek oldu. Süper Lig’de olmasını çok istedik.

 

‘YENİ BİR LİG MODELİ OLUŞTURULABİLİR’

 Çünkü biz bölgedeki bir takımımızı Süper Lig’de tutmayı başarırsak oradaki halkın düşünce tarzı değişiyor. Ticari olarak çok katkısı var. Takımlar geliyor,başka kentlerden taraftarlar ve insanlar geliyor. Haliyle ekonomik bir döngü oluşuyor. Maalesef Diyarbakırspor tutunamadı. Bölgedeki bir çok tarihi kulüp de ne yazık ki Diyarbakırspor gibi çöktü. Gerekirse statü değişikliğine giderek o bölgedeki takımları Süper Lig’in altında bir ligde toplamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu zor bir olay değil. Dünyada örnekleri var. Eğer böyle bir şey yaparsak bölge halkına hem ticari hem de sosyal açıdan ve aynı zamanda ülke ile bütünleşme adına çok önemli bir ufuk açmış oluruz.” dedi.

‘DİYARBAKIRLA BAĞIMI HİÇ KOPARMADIM’

Diyarbakır’lı olmakla her zaman övündüğünü ve hiçbir zaman bağını koparmadığını da kaydeden Özdemir,”Ben sporun doğu ve güneydoğu için çok önemli olduğuna inananlardan birisiyim.Çocuklarımız önce okullarına gidecek,ülkemize faydalı insanlar olacak. Ben de onlar gibi Diyarbakır’da büyüdüm,Diyarbakır’da okudum,Ziya Gökalp Lisesi’ni bitirdim. O zaman Diyarbakır’da üniversite yoktu,belli şehirlerde üniversiteler vardı. Mecburen geldim Ankara’da okudum ve hayata atıldım. Ama bölgemle hiçbir zaman iletişimi koparmadım. Diyarbakırlı olmakla her zaman övündüm. Elimden geldiğince bölgeye yatırım yapmaya,iş hacmini artırmaya çalıştım. Yapmaya da devam edeceğim. Beklediğimiz tek şey bölgeye huzurun gelmesidir.” diye konuştu.

 

‘SPORU BÖLGEDE YAYGINLAŞTIRMALIYIZ’

Özdemir,nüfüsün büyük bölümü genç olan Doğu ve Güneydoğu’da sporu yaygınlaştırmaları gerektiğini de anlattı. Tüm federasyonların bölgeye özel önem vermesini isteyen  Özdemir,” Bölgedeki gençlerin okul dışındaki zamanlarını sokakta geçirmemeleri lazım.Faydalı  bireyler olmalarını istiyorsak okul dışındaki zamanlarını mutlaka sporla geçirmelerini sağlamalıyız. Bölgedeki çocukları ilk okuldan itibaren sporla buluşturmamız lazım. Spora önem veren bir gençlik yetiştirmemiz lazım. Sadece Futbol Federasyonu değil tüm federasyonların bölgeye özel önem vermesi gerekir. Bölgedeki kulüplere elimizden gelen yardımları yapıyoruz. Batman’da çok güzel tenis tesisleri yapıldı. Bölgede çok daha fazla tesis yapabiliriz. İstanbul’daki golf tesislerinde Diyarbakır,Batman ve bir çok ilimizden gençler var. Hepsi İngilizce öğrenmişler. “ ifadelerini kullandı.

 

‘BÖLGEDE AVRUPA’DA OLMAYAN STATLAR YAPILIYOR’

 

Federasyon olarak bölge konusunda hassas olduklarının altını çizen Özdemir,devletin de yeni stat ve tesisler yaparak bu konuda önemli bir hamle gerçekleştirdiğini söyledi. Özdemir,şunları söyledi,”Spor batıya entegre olmamız için önemli bir araçtır. Futbol Federasyonu olarak konu Doğu ve Güneydoğu olunca çok daha hassas davranıyoruz. Başta başkanımız Yıldırım Demirören olmak üzere tüm arkadaşlarımız bu konuda hemfikir. Tek devlet,tek bayrak,tek vatan,tek millet ışığı altında yürümemiz gerektiğine inanıyorum. Spor bunun için en önemli çimentodur. Hepimizi birleştiren olgu spordur,bu yüzden bölgede sporu yaygınlaştırmalıyız.Cizre’de yaşanan olaylardan dolayı  Cizrespor’u ligde tuttuk. Maddi ve manevi olarak gerekli desteği sunduk. Bir takımın ligde olması demek o il veya ilçenin ligde olması ile eşdeğerdir. Devlet,bölgenin sporda gelişmesine önem veriyor. Diyarbakır’da,Batman’da ve bölgenin bir çok kentinde yeni modern statlar yapılıyor. Bu statlar,modern yapıları ve kapasiteleri ile Avrupa’da olmayan statlardır.”

 

‘TRT KURDİ’NİN SPOR YAYINLARI İLGİ ÇEKİCİ’

Özdemir,TRT Kurdi’nin spora verdiği önemi de övdü. Özdemir,”TRT Kurdi çok önemli bir işlev görüyor. Bu sayede insanlar dillerini öğreniyor. Diğer dilleri konuşan vatandaşlarımız için de sempatik oluyor. Kürtçe spor terimleri çok hoş. Kürt olmama rağmen bilmediğim bir çok kelimeyi bu sayede ilk kez öğrenmiş oluyorum. Hele ki canlı maç yayınları çok daha ilgi çekici hal alıyor. Spor programları da ilgi ile takip ediliyor. Gittiğimiz yerlerde,görüştüğümüz insanlardan çok güzel şeyler duyuyoruz.  Hem ilgi çekici hem sempatik. Batıdaki insanlar Kürtçe’yi bilmese ve anlamasa da programları takip ederek bundan hoşnut oluyor. Bir çok kelimeyi öğrenmiş oluyorlar. TRT Kurdi, Kürtçe’nin batı insanı tarafından da sempati toplamasına neden oluyor. Ülkemiz için hem avantaj hem de büyük bir katkıdır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Özel Haber: Hakim AZBAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.