TGS 1 Mayıs’a katılıyor

TGS 1 Mayıs’a katılıyor
1 Mayıs işçi, emekçi bayramına TGS kortej oluşturarak katılacak

Bu yıl Diyarbakır'da ilk kez TGS pankartı ile yürüyüş yapacaklarını belirten TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut ORAL, “Bizim için tarihi bir gün olacak. Bu nedenle 1 Mayıs mitingine katılma olanağı bulunan basın mensubu arkadaşlarımızı kortejimizde yer almaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilcisi Mahmut ORAL, gazetecilerin 1 Mayıs’ta TGS korteji altında yürüyeceğini yazılı bir açıklama ile kamuoyu ile paylaştı.

TGS’nin Diyarbakır’daki 1 Mayıs kutlamalarına ilk kez katılacağını belirten Oral, “Gazeteciler olarak, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) pankartıyla bu yıl ilk kez kortej oluşturacağız” dedi.

‘Diyarbakır'da ilk kez TGS pankartı ile yürüyüş yapacağız’

1 Mayıs Emek Bayramı için sendikaların, meslek örgütlerinin hazırlıkları sürdüğünün ifade edildiği açıklamada, “Gazetecilerin örgütü olarak TGS de bu yıl Diyarbakır'da 1 Mayıs yürüyüşüne katılmaya hazırlanıyor. Bu yılki 1 Mayıs kutlamalarının Diyarbakır'daki gazeteciler olarak bizim için anlamı büyük. Çünkü bu yıl ilk kez bu kentte gazeteciler, emekçiler olarak 1 Mayıs kortejinde yer alacak. Daha önceki yıllarda basın emekçileri olarak bizler, emekçi arkadaşlarımızın kortejini ve mitinglerini haberciler olarak izliyorduk.  Gönlümüzden kortej içinde olmak geçse de, yürüyüşü sadece haber yapmak izin takip ediyorduk. Bu yıl Diyarbakır'da ilk kez TGS pankartı ile yürüyüş yapacağız. Bizim için tarihi bir gün olacak. Bu nedenle 1 Mayıs mitingine katılma olanağı bulunan basın mensubu arkadaşlarımızı kortejimizde yer almaya davet ediyoruz” denildi.

 Son olarak kortejde taşınacak pankart ve dövizlere ilişkin ise şunlar belirtildi: “Kortejde sadece "Gazetecilik Suç Değildir" ve "Rojnamevanî Ne Sûce" pankartları ve bazı dövizler taşınacak.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.