'THY aile indirimi için çalışıyor'

'THY aile indirimi için çalışıyor'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "THY, aile olarak uçacaklara indirim için çalışıyor ve uygulama yakında başlayacak" dedi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin dünyadaki pastadan pay almaya başlamasını içine  sindiremeyenlerin, FETÖ terör örgütünü maşa olarak kullandıklarını söyledi.

 

BM Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’nün  39.genel kurul  çalışmaları için Montreal’de bulunan Bakan Ahmet Arslan, Kanada’dan ayrılmadan  önce Türk toplumu ile bir araya geldi.

 

Montreal Türk Kültür Merkezinde Türk STK’ların başkan ve yöneticileri  ile buluşan Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 13 yılda  yaptığı ataklarla sivil havacılık alanında dünyada söz sahibi olduğunu vurguladı.  Sivil havacılığın en üst kuruluşu olan ICAO’nun yönetimine girebilmek için 87 oy  gerekirken, Türkiye’nin yarın yapılacak seçimlerde 150 civarında bir oyla  seçileceğini ifade eden Bakan Arslan, bunun son 13 yılda sağlanan gelişmelerle  elde edildiğini işaret etti.

 

'HAVAYOLU HALKIN YOLU'

 

Türkiye’de artık herkesin uçağa binebildiğine belirten Arslan, şöyle devam etti:

 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘Havayolu halkın yolu’ ilkesi ile  artık Türkiye’de herkes uçağa binebilmektedir. Geçmişte Kanada’da veya Amerika’da  bir şeyleri görmek çok güzeldi ama aynı zamanda bir hayıflanma vesilesi idi.  ‘Bunlar niye benim ülkemde yok?’ derdik. Şimdi benim ülkemde olan birçok şey,  dünyanın başka ülkelerinde yok."

 

'ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR'

 

Arslan, Çanakkale Köprüsü projesiyle ile ilgili ihaleyi bu hafta  başlatacaklarına değinerek, 2017 yılı Ocak ayı ortalarında teklifleri  alacaklarını ve köprüyü yapacaklarını bildirdi.

 

Bakan Arslan, "Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye, kendi insanının  menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıyor. Dünyada özellikle herkesin paylaştığı  ve dünyanın geleceğini yönlendiren ülkelerin söz sahibi olduğu bir pasta var. Biz  büyük projeleri yapmaya başladığımız andan itibaren, bu ülkeler ‘eyvah bu Türkiye  de çok olmaya başladı. Bizim bu Türkiye’ye dur dememiz lazım’ demeye başladılar.  Türkiye coğrafyasının etrafında yaşanan olayların bir çoğunun altında bu  yatıyor." ifadesini kullandı.

 

'FETÖ RAKİPLERİMİZE MAŞALIK ETTİ'

 

Geçmişte birçok terör örgütünün, Türkiye’nin büyümesini istemeyen  rakiplerine maşalık ettiğini hatırlatan Arslan, "FETÖ terör örgütü de 15  Temmuz’da rakiplerimize maşalık etti. Bütün bunlar, pastalarına paydaş olduğumuz  ve bizim büyümemizi istemeyenlerin oyunlarının bir parçası ve bunlar da onlara maşalık ediyor" dedi.

 

Bakan Ahmet Arslan, daha sonra salonda bulunanların sorularını  cevapladı.

 

'THY AİLE İNDİRİMİ İÇİN ÇALIŞIYOR'

 

Bir soru üzerine Arslan, Türk Hava Yolları (THY)’nın, aile olarak  uçacaklara indirim için çalıştığını ve uygulamanın yakında başlayacağını söyledi.  Bilet fiyatlarının, sefer sayıları ile doğrudan ilgili olduğuna dikkati çeken  Arslan, Kanada sivil havacılık otoriteleri ile Montreal ve Toronto’ya olan  seferlerin haftada 7 güne çıkarılması ve Vancouver’a da THY uçuşlarının başlaması  için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

 

Arslan, temasların ardından Türkiye’ye gitmek üzere Kanada’dan  ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.