Tigris Haber farkı

Tigris Haber farkı
15 Mart’ta “Yeni Stada Dev Açılış” manşetiyle duyurduğumuz haberden iki gün sonra (17 Mart’ta) Cumhurbaşkanı Erdoğan, kupa finalinin Diyarbakır’da oynanacağını açıkladı.

Tigris Haber, kupa finalinin Diyarbakır’da yapılacağının sinyalini 15 Mart’ta “Yeni Stada Dev Açılış” manşetiyle verdi. 17 Mart’ta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, kupa finalinin Diyarbakır’da oynanacağını açıkladı.

Gazetemiz fark yaratmaya devam ediyor. Haber konusundaki takipçiliğimizin en iyi örneklerinden biri 9 Mayıs’ta yapılacak kupa finali oldu. Bölge şimdi heyecanla kupa finalini konuşmaya başladı.

Yapımı tamamlanan ve artık hizmete girmeyi bekleyen 33 bin seyirci kapasiteli yeni Diyarbakır stadının açılışı dev bir maçla yapılacak. Bu dev maçın sinyalini gazetemiz verirken, haberimizden iki gün sonra Diyarbakır’da partisinin il kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ziraat Türkiye Kupası finalinin 9 Mayıs Çarşamba günü yeni Diyarbakır stadında yapılacağını açıkladı. Daha önce kupa finalinin Eskişehir’de yapılacağını açıklamış olan TFF, Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra jet hızıyla yeni karar alarak dev maçın Diyarbakır’da yapılacağını ilan etti.

TFF’den dikkat çeken açıklama

TFF’nin açıklamasında kullanılan “ülkemizin her tarafının güvenli olduğu ve bu yüzden bu maçın Diyarbakır’a alındığı” vurgusu dikkat çekti. Açıklamada,” Türkiye Futbol Federasyonu, 2017-2018 sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinin Diyarbakır'da oynanmasını kararlaştırdı.3 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında Ziraat Türkiye Kupası finalinin Eskişehir, Süper Kupa'nın da Konya ilinde oynanması planlanmış ve kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak son dönemdeki gelişmeler doğrultusunda; ülkemizin ne denli güçlü ve güvenli olduğunu göstermenin en iyi yolunun başta futbol olmak üzere, önemli spor organizasyonlarının özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan kentlerimizde yapılmasının önemi ortaya çıktı.

‘Ülkemizin her yeri güvenli’

TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede ülkemizdeki tüm organizasyonların güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğini tüm dünyaya göstermek için Ziraat Türkiye Kupası finalinin tamamlanma aşamasında olan Diyarbakır Yeni Stadyumu'nda oynanmasına karar verdi.

Bu karara göre Ziraat Türkiye Kupası finali, 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü Diyarbakır Yeni Stadyumu'nda oynanacak.” ifadeleri kullanıldı.

Bölgede heyecan başladı

Bölgede kupa heyecanı yaşanmaya başlandı. Diyarbakır sokaklarında kupa finalinin ve yeni stadın heyecanı konuşulmaya başlandı. Dünyanın birçok ülkesinde canlı yayınlanacak kupa finalinin Diyarbakır’a maddi ve manevi getirisi büyük olacak. Türkiye’nin birçok yerinden insanların yanı sıra bölgeden büyük bir akın olması bekleniyor. Bu gelişme en çok esnaf kesimini mutlu etti, heyecanlandırdı. Esnaf kesimi, final nedeniyle kentte ekonominin kısa süreliğine de olsa canlanacağını düşünüyor.

Fener-G.Saray finali olabilir

Peki kupa finalini hangi takımlar oynayacak? Yarı final ilk maçlarında Beşiktaş ve Fenerbahçe 2-2 berabere kalırken, Galatasaray deplasmanda T.M Akhisarspor’u 2-1 yendi. Rövanş maçları 17-18 -19 Nisan’da oynanacak ve finalistler belli olacak. Fenerbahçe-Galatasaray finalinin ihtimali bir hayli yüksek gösteriliyor.

Final maçının organizasyonu TFF tarafından yapılacak ve biletler de yine TFF tarafından satılacak. Finalist takımların taraftarlarına eşit şekilde stadın yarısı tahsis edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.