Tigris Haber’in gurur günü

Tigris Haber’in gurur günü
Daha iyisi için geliyoruz...

Saffet AZBAY-Ali ABBAS YILMAZ

Yayın hayatına başladığı günden beri tarafsız ve objektif bir anlayışla hareket ederek kentin ve bölgenin sesi olan Tigris Haber, 64.yaşını aile ortamında kutladı. Yemekte bir araya gelen Tigris Haber ailesi, 2017’inin değerlendirmesini yaptı ve 2018’de daha iyisini başarmak için bölge halkına söz verdi. Gecede söz alan gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet Tanaman, hedeflerinin teknolojik yenilenmeye ayak uydurarak bundan sonra dijital yayıncılığa yoğunlaşmak olduğunu ifade ederken, genel yayın yönetmeni İlyas Akengin ise, gazetenin hiçbir zaman haktan ve adaletten uzaklaşmadığını belirterek, Tigris Haber’in son 5 yılda tüm kesimlerin sesi ve umudu olduğunu söyledi.

1953 yılında Türkiye’nin ilk yerel gazetelerinden biri olarak yayın hayatına başlayan Yeniyurt Gazetesi iken bundan 5 yıl önce isim değişikliğine giderek Tigris Haber olarak yayın hayatına yeni bir isim ve yeni bir vizyonla devam eden gazetemiz, bugüne kadar halkın ve bölgenin sesi olmayı benimsedi, tarafsızlık ve objektiflik ilkelerinden ödün vermedi. Demokrasiden, özgürlükten, insan haklarından, hak ve adaletten yana olmaya özen gösterdi, basın ahlak ve etik ilkelerinden taviz vermedi. Bölge halkının sesi ve umudu olmayı seçti, siyasi yapısı ne olursa olsun tüm kesimlere sayfalarını açarak bölgede özlem duyulan bir yayın politikası ile bugünlere geldi.

Tigris Haber ailesi geleneksel yıldönümü kutlamasında bir araya geldi. Tavacı Recep Usta’da gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Tanaman tarafından verilen aile yemeğine gazetemizin yazarları, muhabirleri, kardeş kuruluş olan Yaysat’ın emekçileri aileleriyle beraber katılarak güzel bir ortam oluşturdu. Aile ortamının verdiği samimiyet ve sıcaklıkta geçen yemekte sazlar çalındı, türküler ve şarkılar söylendi.

 

img_1710.jpg

Hedef dijital yayıncılık

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Tanaman, 64 yıllık bir medya kuruluşu olduklarına dikkat çekerek bugüne kadar emek veren çalışanlara teşekkür etti ve hedeflerinin teknolojik yenilenmeye ayak uydurarak bundan sonra dijital yayıncılığa yoğunlaşmak olduğunu ifade etti. Tanaman, “Tigris Haber, bundan sonra da bölge halkından aldığı manevi güçle yoluna daha güçlü şekilde devam edecek. Atılımlarımız devam edecek. Dünya giderek globalleşiyor, iletişim ve medya sektöründe de yenilikler yaşanıyor. Çağımız bu anlamda teknoloji çağı, Tigris Haber bunlara ayak uydurarak dijital anlamda yeni bir perspektifle bölgenin hizmetinde olacak” dedi.

Haktan ve adaletten sapmayacak

Genel Yayın Yönetmenimiz İlyas Akengi ise,  kentin ve bölgenin her alanda sesi olmayı amaçlayan bir ekip olduklarını dile getirerek, “İyisiyle, kötüsüyle gazete olarak 5. yılımızı geride bıraktık. Bu 5 yıllık süre zarfında Tigris haber,  kentte ve bölgede önemli haberlere imza attı ve atmaya devam edecek. Gazete olarak kentin umudu olduk. Ne yazık ki, günümüzde pek çok gazetenin halkın sesine kulak vermediğini görüyoruz. Oysa Tigris Haber, son 5 yıldır tüm kesimlerin sesi oldu. Gazetenin bu yönlü büyümesinde gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet beyin büyük katkıları var. Kentimizde yaşananlara dair güçlü ekibimizle birlikte halkın sorun ve sıkıntılarını dile getirmeye devam edeceğiz. Bazı eksikliklerimiz olmuş olabilir ama hiçbir zaman kalemimizi kiralamadık ve satmadık. Allah’ın izniyle her zaman halkın umudu olma noktasında yolumuzdan asla sapmayacağız. Tigris Haber, hiçbir zaman haktan, adaletten ve hukuktan ayrılmadan yoluna devam edecek ve kenti güzel bir şekilde temsil edecek. Günümüzde gazetelerin ve medyanın hangi durumda olduğunu hep birlikte görmekteyiz. Bazı gazetelerin hangi amaçla çıktıklarını ve neler yaptıklarını biliyoruz. Çok şükür 5 yıldır bu gazetenin ismi kötü bir işle anılmadı, hep başı dik oldu. Çünkü tek hedefi ve amacı var bu gazetenin oda haberciliktir. Gazetenin bugün bir değer olmasında çalışanlarımızın büyük katkıları var, hepsinin eline ve emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

Yazarımız Şehmus Diken, koşulları zor olan bu bölgede gazetecilik yapmanın da zor olduğuna dikkat çekerek bir çok iş adamının sermayesini bu bölgeden kaçırdığı bir ortamda burada kalarak yatırım yapan Tanaman ailesine teşekkür etti.

Sapan ve Tanaman’ı unutmadık

Yoğun programlarından dolayı etkinliğe katılamayan gazetemizin kurucu genel yayın yönetmeni Mehdi Tanaman ve yazarımız Naci Sapan ise video konferans sistemi ile kutlamaya dahil oldu. Tanaman ve Sapan, başarılı geçen 2017’deki çalışmalardan dolayı tüm çalışanlarımızı tebrik ederek yeni yayın döneminde de bu başarılı çizginin devam etmesi temennisinde bulundu.

Gecenin sonunda Ahmet Tanaman, çalışanlarımızın ailelerine bu başarıdan dolayı çam sakızı çoban armağanı misali hediyeler takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.