Tigris yazdı,belediye harekete geçti

Tigris yazdı,belediye harekete geçti
Gazetemizin,”Bu Nasıl Kavşak?” başlığı ile gündeme getirdiği ve mühendislik hatası nedeniyle bir çok kazaya neden olan Diyarbakır-Urfa yolundaki Yüzevler Alt Geçidi, belediye tarafından geçici olarak trafiğe kapatılarak çalışma başlatıldı.

 

Kavşak, ulaşıma uygun hale getirilecek,kışın yağış nedeniyle sıkıntı yaşanan alt geçit için de alt yapı çalışması yapılacak.

Ölüme davetiye çıkaran kavşağa çözüm

 Gazetemizin,”Bu Nasıl Kavşak?” başlığı ile gündeme getirdiği ve mühendislik hatası nedeniyle bir çok kazaya neden olan Diyarbakır-Urfa yolundaki Yüzevler Alt Geçidi, belediye tarafından geçici olarak trafiğe kapatılarak çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa yolu Kadın Doğum Hastanesi ile Ceylan Karavil AVM arasında Bağlar’a ara geçişi sağlayan Yüzevler Kavşağı’nda dönüş yapmak isteyen veya yola girmek isteyen araçlar, karşıdan gelen araçları göremiyordu. Düzensiz ve plansız şekilde yapılan kavşak, trafik kazalarına zemin hazırlarken, sürücülere de zor anlar yaşatıyor ve dönüş yapılması gereken yerlerde giriş, giriş yapılması gereken yerde de dönüş yapacak şekilde inşa edilen kavşakta birçok kez kazalar meydana geliyordu.

 

 

1 ay içinde tamamlanması amaçlanıyor

Vatandaşlar ve sürücülerin, mühendislik hataları içeren  skandal görüntülerden dolayı hem belediyelere hem karayollarına tepki gösterdiği kavşak ve alt geçitteki eksiklerin giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Kavşağın her iki tarafını ulaşıma ve trafiğe kapatan belediye ekipleri,kavşağı nizami hale getirerek trafik kazalarının önüne geçmek amaçlıyor.Orta refüj ve uygun çalışmalar yapılarak yıllardır yaşanan sorun aşılmış olacak.  Çalışmaların 1 ay içinde tamamlanarak kavşağın yeniden trafiğe açılması planlanıyor. Yetkililer,çalışmalar kapsamında ayrıca kış döneminde ve yağışlı zamanlarda su altında kalan alt geçitteki alt yapı eksiklerinin de giderileceğini bildirdi.

Sürücüler bariyerleri kaldırdı,belediye yolu taşlarla kapattı

Çalışma yapmak amacıyla yolu ve kavşağı geçici olarak trafiğe kapatan belediye ekipleri, yola konulan bariyer ve “çalışma var” yazılı  belediye panosuna rağmen sürücülerin önüne geçemeyince bu kez yolu büyük taşlarla kapatarak çözüm bulmaya çalışıyor. Bu durumdan rahatsız olan belediye ekipleri, vatandaşlardan ve sürücülerden kendilerine yardımcı olmalarını istiyor. Belediye ekipleri,”Vatandaşlar ve sürücüler bariyerleri kırarak ya da kaldırarak yolu kullanmaya çalışıyor. Bu da daha rahat çalışmamızı engelliyor. Bu konuda anlayış ve duyarlılık bekliyoruz” dediler.

 

Özcan Yıldız /Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.