TIR’lardan ikisinde mühimmat çıktı.

TIR’lardan ikisinde mühimmat çıktı.
Adana'da kaçak silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı alan güvenlik güçleri, otoyolda durdurdukları TIR'larda arama yaptı.

Jandarma ekipleri silah ve mühimmat taşıdığı ihbar edilen 3 TIR'ı dün öğlen saatlerinde Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunun Ceyhan Gişeleri'nde durdurdu. Çok sayıda jandarma ve eğitimli köpekler TIR'larda arama yaptı.Arama sonucunda iki TIR’da mühimmat bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili TIR sürücüleri gözaltına alınırken TIR’lar da detaylı arama için jandarma komutanlığına götürüldü.

ŞÖFÖRLER GÖZALTINDA

Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolundan Ceyhan İlçesi'ne girerken, Sirkeli Gişeleri önünde durdurulan 3 TIR'da arama yapılmadan önce, bir dizi güvenlik önlemine başvuruldu. Jammerler ile sinyal kesme uygulaması yapıldı, patlama ihtimaline karşı önlem alındı.

Brandaları açılan TIR'ların ilk incelemesinin ardından 3 şoför, kelepçelenerek gözaltına alındı. TIR'lar detaylı aramadan geçirilmek üzere otoyol gişelerinden daha güvenli bölgeye götürüldü.

Adana'da daha önce de 1 TIR ve 2 otobüste mühimmat ele geçirilmişti. Hatay'da da bir TIR savcılık kararı ile aranmak istenmiş, ancak MİT'e ait olduğu belirtilerek aranmasına engel olunmuştu. Bu da tartışmalara neden olmuş, TIR'ın aranmasını isteyen savcı başka göreve atanmıştı.

 

tir-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.