Tiyatro merakı gençleri sokaktan sahneye çekti

Tiyatro merakı gençleri sokaktan sahneye çekti
Sokaklar suç çetelerinin elinde heder olan gençlerle dolarken, ibn-i Sina Çok Programlı Anadolu lisesi sosyal etkinlikler kapsamında gençleri tiyatroya yönlendiriyor.

tiyatro-2-001.jpgtiyatro-3.jpgtiyatro-4.jpg

Öğrencilerin yoğun isteği  üzerine ve Yenişehir Gençlik Spor Müdürlüğü desteğiyle provalı çalışmalara başlayan öğrenciler, yeteneklerini  geliştirme ve sergileme imkanı buluyor. Edebiyat öğretmeni  Meki Göger öğrencilerin kahvehaneler yerine tiyatroyu tercih etmesinin toplumun sosyolojik sağlığı açısından son derece önemli olduğunun altını çizerek;  “Tiyatromuz farklı skeçlerde oluşuyor. Bu skeçler bizi biz olarak anlatıp kendimizi yeteneğimizi ve aidiyet duygumuzu dile getirdiği için önemlidir. Tiyatro oyunlarımızın eğlenceli olduğu kadar eğitici ve öğretici yanı da bulunmaktadır Tiyatro Mahiyeti gereği öz güven geliştiren bir sanattır. İlk başlarda kendini ifade etmekte aciz olan öğrencilerimiz birkaç aylık  çalışmadan sonra içlerindeki devi uyandırıp hayata bir lider edasıyla hareket etmeyi başardılar” dedi.


Kaliteli ve yetenekli  öğrencilerden oluşan kadroyla tiyatro alanında D.Bakırda ses getirdiklerini kaydeden Göger,  “  Diyarbakır’daki diğer öğrencilerimizde çok ses alacağına inanıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Nisan ayında Büyükşehir belediyesini düzenlediği liseler arası Tiyatro etkinliğine katılacağız.  Ortaya konulan çaba televizyon başında dizi izleme alışkanlığı olan gençlerimizi tiyatro sanatımızın eleştirel ve mizahi yönüyle tanıştırmamız bakımından da önem arz ediyor.

                Okul müdürü  Ergün Çetinkaya  tiyatro çalışmalarında yoğun emek harcayan   edebiyat öğretmeni Meki Göger ve  Saim Ulaş’a teşekkür ederek;  “Ayrıca  yaptığımız çalışmalarda bizi destekleyen ve sürekli yanımızda olan  Felsefe öğretmenimiz Özlem Can ve Gençlik Spor Müdürümüz  Mustafa Ecer, Gençlık ve Spor müdürlüğümüzün liderlerinden Yunus Hoca ve Mehmet Nur  Ceylan’ a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.