TOKİ mağduru depremzedeler donuyor!

TOKİ mağduru depremzedeler donuyor!
Van'da 3 gündür elektrik ve kaloriferlerin yanmadığı konutlarda yurttaşlar donma tehlikesi altında akrabalarının yanına sığınıyor.

VAN - Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinden meydana gelen yüzlerce yurttaşın öldüğü binlercesinin yaralandığı ve on binlerce yurttaşın evsiz barksız kaldığı depremin ardından iki yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen depremzede yurttaşların yaraları bir türlü sarılmıyor. Van'da hala konut sorunu yaşadıklarından kaynaklık valiliğin elektriğini suyunu kestiği konteynırlarda yaşamak zorunda kalan ve bunun için açlık grevi eylemi başlatan yurttaşlar olduğu gibi TOKİ'nin faiş fiyatlara sattığı ve şehir merkezlerinden oldukça uzakta yapılan konutlara yerleşen depremzedeler ise mevcut sorunlardan kaynaklı konutları boşaltıyor. TOKİ idaresinin her defasında farklı gerekçeler göstererek kendilerini başından savdığını belirten yurttaşlar üç gündür kaloriferlerinin yanmadığını ve donma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söylüyor. 

' İnsanlar donmak üzere'

TOKİ'de ikamet eden Bedreddin Tam, kendilerinin depremde evlerinin yıkılmasına rağmen 3-4 ay öncesine kadar da oturacak bir evlerinin olmadığın konutlarına gelip yerleştiklerini belirtti. Konutlarda başta yol, kanalizasyon, temizlik gibi birçok sorunun olduğunu aktaran Tam, üç gündür elektriklerinin olmadığını elektrik olmadığı içinde aynı zamanda yine üç gündür sularının akmadığını ve kaloriferlerin yanmadığını söyledi. Kış ayları olması nedeniyle kaloriferlerin yanmamasından kaynaklı evlerde donma tehlikesi geçirdiklerini belirten Tam, ısıtılması daha kolay olabilen çadır yada konteynırlarda yaşamanın bu durumdan daha iyi olduğunu ifade etti.


toki-donuyor-2.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.