Toplu taşıma araçlarında klima denetimi

Toplu taşıma araçlarında klima denetimi
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, hava sıcaklığının arttığı Diyarbakır’da yurttaşların daha rahat ve konforlu bir şekilde ulaşım hizmetlerinden yararlanabilmesi amacıyla toplu taşıma araçlarında klima denetimi yaptı.

 

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, toplu taşıma araçlarında klima denetimi yaptı.

Merkez ilçelerde farklı duraklarda dört ekiple denetim yapan Zabıta Trafik Şube ekipleri, duraklara yanaşan toplu taşıma araçlarının klimalarını çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol  etti,  araçlarda seyahat eden yurttaşların şikayetlerini  dinledi, klimalarını çalıştırmayan araçlara ceza yazdı.

Denetimler sıklaştırıldı

Denetimlerle ilgili bilgi veren Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürü Süleyman Çorak, havaların ısınması ve Ramazan ayı nedeniyle toplu taşıma araçlarında klima denetimlerine başlandığını söyledi.

20 gün önce tüm toplu taşıma kooperatiflerine gerekli ihtarın yapıldığını belirten Çorak, sıcakların mevsim normallerinin üstüne çıkması ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine denetimlerin sıklaştırıldığını kaydetti.

Zabıta müşteri gibi binip denetim yapıyor

Vatandaşların rahat bir şekilde ulaşım hizmetinden yararlanması için toplu taşıma araçlarının klimanın yanı sıra temizlik ve güvenlik açısından da denetlendiğini söyleyen Çorak,  09.00- 20.00 saatleri arasında klimasını çalıştırmayan araçlara cezai işlem uygulandığını ifade etti. Çorak, gün içerisinde sivil personellerin de müşteri gibi toplu taşıma araçlarına binip denetimler yaptığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.