Toplumsal dayanışma böyle olur

Toplumsal dayanışma böyle olur
Bağlar Belediyesi günışığı mağazası bu yıl 3 bin 500 kişiyi giydirdi

Tigris Haber(Haner Merkezi) - Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesinin mağdur vatandaşların giyim ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hizmete açtığı Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, bir yıllık faaliyet raporunu açıkladı. Mağaza bu yıl Diyarbakır’da yardıma muhtaç 3 bin 500 kişiyi giydirdi. 
Bağlar Belediyesinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara yönelik hizmetlerinden biri olan Günışığı Mağazası, her altı ayda bir ücretsiz olarak sunulan hizmetle birçok ihtiyaç sahibi aileye ulaşıyor. 2007’den beri çalışmalarını aralıksız sürdüren Günışığı Yarımlaşma ve Dayanışma Mağazası, 2013 yılında 660 aileden toplam 3 bin 500 kişiye yardım etti. Günışığı Mağazası, başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerindeki yardımseverlerin gönderdiği yardımları ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştırmaya çalışıyor.
Mağazanın amaçlarından birinin insanlar arasındaki yardımlaşmayı güçlendirmek olduğunu dile getiren Bağlar Belediyesi Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası yöneticilerinden Yıldan Altun, mağazanın ilk yıllarında beklediklerinin üstünde bir yoğunluğun söz konusu olduğunu söyledi. Son 6 yılda 5 bin 500 aileye ulaştıklarını sözlerine ekleyen Altun, "Eşi ölmüş, eşinden boşanmış, eşi cezaevinde olan, yaşlı ve kimsesi olmayan kişilere öncelik tanıdık ve çalışmamızı bu doğrultuda sürdürdük. Diyarbakır esnafından, sanayicilerinden, iş adamlarından ve iş kadınlarından destek bekliyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.