Trabzon’dan Diyarbakır’a Uzanan Bir Kardeşlik Öyküsü

Trabzon’dan Diyarbakır’a Uzanan Bir Kardeşlik Öyküsü
Trabzon Yeşilovaspor kulübünün as başkanı Samet Yesir, Diyarbakır ve Diyarbakırspor’a olan sevgisinden dolayı  kendi kulübü ile Diyarbakırspor’un kardeş kulüpler olmasını sağladı. Yesir,” İlçemiz ve beldemiz de bu kardeşliği benimsedi. Bu kardeşliği inşallah daha da pekiştireceğiz” diyor.

Tigris Haber- Dikkat Çekici Kardeşlik

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağlı  bir semtin kulübü olan Yeşilovaspor kulübü Trabzon amatör liginde mücadele ediyor. 100’den fazla oyuncusu olan kulübün Diyarbakır ve Diyarbakırspor sevgisi yıllar öncesine dayanıyor.

Yeşilovaspor Kulübü Asbaşkanı Samet Yesir,sosyal medya hesaplarında sık sık Diyarbakır ve Diyarbakırsporla ilgili paylaşımlar yapıyor.

Yesir,bu sevginin eski yıllara dayandığını,bu daha da pekiştirmek istediklerini söylüyor.

“Diyarbakır İnsanına Karşı Sempatim Var”

Yesir,“Diyarbakır’a ve Diyarbakırspor’a karşı ayrı bir sempatim var. Diyarbakırspor’un  renkleri Yeşil-Kırmızı, ben de Yeşil’e sevdalıyım. Trabzonluyum,hem Trabzonsporluyum  Diyarbakırsporluyum. Bu sevginin bir çok nedeni var tabi. Diyarbakır insanı çok misafirperver,mert. Diyarbakırspor,Ali Gaffar Okkan’ın emaneti. Diyarbakırspor’da bir çok Trabzonlu futbolcu oynadı, tarihi başarılara imza attı.

“Ortak Yönlerimiz Çok Fazla”

Aslında iki kentin bir çok yönden ortak yönleri var.İki şehir de futbolu seviyor,aynı zamanda mert  ve zorluklarla mücadele etmeyi seven insanlarız. İki şehir de zamanında Anadolu futbolunda çığır açmış şehirlerdir. İlçemiz ve beldemiz de bu kardeşliği benimsedi. Trabzon’da herkes bizi Diyarbakırspor’un kardeş kulübü olarak biliyor. Bu kardeşliği inşallah daha da pekiştireceğiz. Bu ülke hepimizin,bu ülkenin her tarafı ile birlik ve beraberliği sağlamalıyız” diyerek bu dikkat çekici kardeşliğe dikkat çekiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.