“Tramvayın T’si bile yok”

“Tramvayın T’si bile yok”
AKP Diyarbakır aday tanıtım toplantısı yapıldı.

 

AKP Diyarbakır aday tanıtım toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Diyarbakır’ın belediyecilik konusunda hak ettiği hizmeti görmediğini belirterek, yüzde yüz yerli adaylarla kente hak ettiği hizmeti vereceklerini ifade etti. Ensarioğlu, önceki seçimlerde 53 proje ile halkın karşısına çıkanların bunların sadece 3’ünü gerçekleştirdiğini belirterek, “İki dönemdir tramvay vaat ediyorlar. Ancak tramvayın T’si bile yok ortada” dedi

 

Gencer ARPACI/Mehmet PİŞKİN

DİYARBAKIR - AKP Diyarbakır aday tanıtım toplantısı yapıldı. Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda yapılan toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AKP Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Hamza Hamzaoğulları, Oya Eronat, AKP İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ve ilçe belediye başkan adayları ile yüzlerce partili katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan AKP İl Başkanı Aydın Altaç, partisinin yerel seçimlerde geçmişinin başarılarla dolu olduğunu belirterek, 1990’lı yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın o dönemde, orada neler yaptığına herkesin şahit olduğunu ifade etti. Partisinin 2002’de iktidara geldikten sonra, 1990’lı yıllarda yerelde sağladığı başarıyı Türkiye geneline yaydığını savunan Altaç, ekonomi, eğitim, sağlık, ulaşım ve siyasi sıkıntıları gayretli çalışmalarla çözdüklerini dile getirdi.

 

“2071’de bizi şükranla anacaklar”

Türkiye’nin 2002 yılından önce sadece gündemi takip eden bir ülke konumunda olduğunu ancak 2002’den sonra gündem yaratan ve gündeme müdahale eden bir ülke konumuna geldiğini vurgulayan Altaç, şunları kaydetti:

“Hiçbir şeye kayıtsız kalmadık. İktidara geldiğimizde tüm sorunları çözeceğiz dedik. Ülkenin sorunlarına usulden değil esastan dokunduk. Yaptığımız çalışmalar 2023’te, 2053’te ve 2071’de şükranla anılacaktır.

Ancak yaptığımız çalışmalar hep bazı kesimler tarafından engellenmeye çalışıldı. Şimdide bazı kesimler bizleri engellemeye çalışıyorlar. Bu ülkenin siyasi ve ekonomik olarak istikrar sağlamasını istemeyenler, kanın akmamasını istemeyenler bizi engellemeye çalışıyor. Ancak bugün birlik olma günüdür.”

“Adaylarımız yüzde yüz yerli”

Altaç’ın konuşmasının ardından platforma Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu davet edildi. Türkçe ve Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçelerinde katılımcıları selamlayan Ensarioğlu, toplantının adının “aday tanıtım toplantısı” olduğunu belirterek, “Ancak biz bu toplantıya dostlarımızla buluşmaya geldik. Çünkü buradaki adaylar yüzde yüz yerli. Diyarbakır’a mal olmuş insanlar. Adaylarımızı teker teker tanıtmaya gerek yok çünkü herkes kendilerini tanıyor. Biz bu halka dayatma yapmadık. Ömründe Hazro’yu görmemiş bir adamı oraya aday göstermedik” dedi.

Daha önce de Diyarbakır’da 5 yıl belediye başkanlığı yapıp gidenlerin ancak bir daha bu kenti tanımayanların da olduğunu anlatan Ensarioğlu, “Alipaşa’dan bıraktığında, 2 gün belediyenin yolunu bulamayanlar bu kentte hizmete talip oldular. Bizim Diyarbakır küçelerinde (sokakları) karış karış ayak izlerimiz var. Bu memleket için yıllardır ne yapıyoruz diye kafa yorduk. Hep Diyarbakır’ın derdiyle dertlendik. Diyarbakır bizim hep sevdamız oldu. Bugün ben ve arkadaşlarım hizmetkarlığınıza aday olduk. Diyarbakır’dan 30 Mart’ta dünyaya çok farklı bir mesaj vereceğiz. Halka dayatma yapanlara 30 Mart’ta mesaj vereceğiz. 30 Mart’ta alacakları mesaj kendilerinin demokratik gelişmelerine de katkı sunacaktır” diye konuştu.

“53 projeden 50’si yok”

Çok büyük projelerle hizmete talip olduklarına da dikkat çeken Ensarioğlu, şunları söyledi:

“Bizim büyük proje yaptığımızı duymuşlar. Kendilerinin de büyük projelerinin olduğunu söylüyorlar. Önceki seçimde 53 proje ile çıktılar halkın karşısına. Bunlardan sadece 3’ünü yaptılar, 50’si yok. Bizim yapacaklarımızı hayal bile edemezler. Halktan baskıyla, siyaset yaparak oy alanlar ve belediyeleri yönetenler bu halka hak ettiği hizmeti götürmedi. Gidip Konya’yı, Mardin’i, Kayseri’yi, Şanlıurfa’yı görenler bir daha bunlara oy verecekler mi? Baktık bunlar yapmıyor. Diyarbakır’a çevre yolu, alt geçitler yaptık. Vadi projesini tamamladık. Uygulama aşamasında. Kentsel dönüşümü uyguladık. Çevre ve şehircilik bakanlığı 16 milyon TL verdi bunun için Diyarbakır’a. Ancak 3 yıldır parasını vermemize rağmen Alipaşa’da Laleli’de 3-5 evi yıkamadılar. Çünkü bu koşullardan besleniyorlar. Biz işbaşına geldiğimizde 5 yıl içerisinde kentsel dönüşümü tamamlayacağız. 2 dönemdir raylı sistemi vaat ettiler ancak tramvayın T’si bile yok ortada. Biz 5 yılda bunu yapacağız. Kentin fuar alanından serbest bölgelerine kadar otopark sorunundan birçok soruna kadar program yaptık. Biz Diyarbakır’ı 5 yıl içerisinde bu coğrafyanın en iyi ekonomi ve siyasi şehri yapacağız.”

“Diyarbakır hak ettiklerini görmedi”

Daha sonra konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Diyarbakır’ın dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir şehir olduğunu kaydederek, “Bu şehir onbinlerce yıldır insanlığın medeniyet getirdiği bir coğrafya üzerine kurulu. Bu şehir sadece insanlığın kültür ve üretim

tarihi açısından değil, dinler tarihi açısından da önemli bir şehirdir. Ancak 1999’dan 2014’e kadar Diyarbakır belediye hizmetleri açısından hak etmediği şeyler gördü. 30 Mart’ta Diyarbakır için fetret döneminin geride kalacağı tarihtir. Biz AKP olarak talibiz. Arkadaşlarımızın hepsi Diyarbakır’ın evlatları. Büyükşehir, merkez ilçeler ve diğer ilçeler için 18 kardeşimiz Diyarbakır’a hizmete hazır. Bu kadro Diyarbakır’ı ak belediyecilik anlayışı ile karşılayacak kadrodur. Biz bunu başaracağımızı inanıyoruz. 30 Mart’ta Diyarbakır için yeni bir dönemin kapısın açacağız” dedi.

“Diyarbakır dünyaya mesaj verecek”

Ulusal ve küresel bir takım güçlerin barış sürecini engellemeye çalıştığına da dikkat çeken Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Diyarbakırlılar olarak, en çok acı ve gözyaşı gören topraklarda yaşayan insanlar olarak acının ve tuzakların ne anlama geldiğini çok daha fazla anlayacak durumdayız. 30 Mart’ta Diyarbakır’dan Türkiye’ye ve dünyaya vereceğimiz mesaj çok önemlidir. 30 Mart’ta Diyarbakır barışa ve kardeşliğe sahip çıkmanın mesajını verecek.”

akp-1.jpg

akp-2.jpg

akp-4.jpg

akp-5.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.