Transfer Tahtası Kapalı, Kafalar Karışık

Transfer Tahtası Kapalı, Kafalar Karışık
Son yıllarda sıkça gündeme gelen ve bu yıl doruk noktasına çıkan ekonomik kriz,ligin başlamasına saatler kala takımı lige girememe aşamasına getirdi.

Alacaklarını alamayan futbolcular bu duruma dikkat çekmek için idmana çıkmadı,bazı transferler takımdan ayrılma talebinde bulundu. Eski futbolcu alacaklarından dolayı TFF’ye olan 800 bin TL’lik borç transferin resmi olarak sona ereceği yarın ödenmediği takdirde yeni transferlerin lisansları çıkarılamayacak.

Teknik sorumlu Sertaç Küçükbayrak :”İki aydır özveriyle çalışan futbolcuların dayanacak gücü kalmadı. Bıçak kemiğe dayanmış durumda. Bu işe çözüm bulunmazsa Amedspor’u bugünkü durumdan çok daha kötü günler bekleyebilir”

 

 

Başkan Nurullah Edemen :”Transfer tahtamız kapalı. Cuma gününe kadar 800 bin TL ödeyemezsek futbolcuların lisansları çıkmayacak. Hiçbir yerden destek alamıyoruz,Türkiye’nin her yerinde yerel yönetimler kulüplere destek oluyor ama bizde böyle bir şey yok”

Ekonomik Darboğaz Tavan Yaptı

Amedspor’da son yıllarda ekonomik yaşadığı ekonomik kaos, 2018-2019 sezonunun başlaması için artık saatlerin sayılmaya başlandığı bugünlerde tavan yaptı,her gün büyüyen  kaos takımı lige katılamama aşamasına getirdi.

Son olarak alacaklarını alamayan bazı futbolcular dün  idmana çıkmadı,bugün  ise tüm takım idmana çıkmayarak kulüpte yaşanan ekonomik sorunları protesto etti. Büyük umut bağlanan kombine biletlerden ise şu ana kadar sadece 450 adedinin satılmış olması bir başka şok etkisi yarattı.

Kulübün TFF kayıtlarında sadece 16 lisanslı futbolcusu bulunuyor. Bu isimler de geçen sezondan kalma isimler ile alt yapıdan A takıma çıkarılan futbolculardan oluşuyor. Yeni transferlere lisans çıkarılması için TFF neznindeki transfer tahtasının açılması,bunun için de yine geçmiş dönemlerdeki futbolculara olan yaklaşık 800 Bin TL borcun ödenmesi gerekiyor. Alacaklarını alamadıkları için kulübü TFF’ye şikayet eden ve haklı bulunan eski futbolculardan dolayı kapalı olan transfer tahtası transferin resmi olarak sona ereceği yarına kadar (Cuma günü) açılmazsa yeni transferler ligde forma giyemeyecek.

Yarın Maça Gitmesi Gerekiyor Ancak

2 Eylül Pazar günü ligin ilk haftasında Samsunspor’la deplasmanda karşılaşacak olan Amedspor’un bugün Samsun’a gitmesi gerekiyor. Ancak transfer tahtasının açılıp açılmayacağı belli olmadığı için deplasmana gidecek kafile ve futbolcu listesi belli değil.

Kulüp tesislerinde basın açıklaması yapan teknik sorumlu Sertaç Küçükbayrak,maddi sorunlardan dolayı kimsenin dayanacak gücünün kalmadığını söyledi.

“Bıçak Kemiğe Dayandı,Ne Yapacağımızı Bilmiyoruz”

Kulüpte büyük bir belirsizlik yaşandığının altını çizen Küçükbayrak,”Bu futbolcular iki aydır kamp yaparak özveriyle lige hazırlandı. Hak ettikleri paraları alamamalarına rağmen bugüne kadar sorun çıkarmadılar. Ama artık bıçak kemiğe dayandı. Hepsinin motivasyonu bozulmuş durumda. Sonuçta bu işten ekmeklerini kazanıyorlar. Haklı olarak dün bazıları idmana çıkmadı,bugün de hepsi çıkmak istemedi. Yarın transfer sona erecek ama yeni transferlerin lisansı çıkmadı. Bu konuda büyük belirsizlik var. Pazar günü lig başlıyor ama biz kulüp olarak tam bir çıkmazın içindeyiz. Çok daha geç olmadan ve yol yakınken çözüm üretilmeli.Aksi takdirde Amedspor çok daha kötü durumlara düşebilir” dedi.

“Yerel Yönetimlerden Destek Alamıyoruz”

Başkan Nurullah Edemen ise hiç kimseden destek alamadan bu işi yürüttüklerine dikkat çekerek artık tıkandıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin destek vermediğini belirten Edemen,”Diyarbakır Valiliğini,yerel yönetimleri,belediyeleri ve tüm kesimleri kulübe destek olmaya davet ediyoruz. Belediyelere kayyum atandıktan sonra hiç destek alamadık,Türkiye’nin her yerinde yerel yönetimler kulüplere destek olurken bizde tam tersi bir durum var. İki yıl önce yapığımız görüşmelerde bizden kulübün ismini değiştirmemizi,bunu yapmaları halinde her türlü desteği vererek Süper Lig’e kadar çıkaracaklarını söylediler ama biz kabul etmedik.

“Bugüne Kadar Pes Etmedik Ama Tıkandık Artık”

Amedspor ismiyle mücadele etmeye başladıktan sonra her türlü engelle karşılaştık,bu duruma kadar geldik. Yalnızlığa itilmiş durumdayız. Bugüne kadar kendi imkanlarımızla ayakta tutmaya çalıştık ama biz de tükendik,tıkandık. Yeni transferlere lisans çıkarmak için yarına kadar TFF’ye 800 TL ödememiz gerekiyor. Türkiye’nin en az borcu olan kulüplerinden biriyiz fakat yalnız bırakıldığımız için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Futbolculara bir şey diyemiyorum,bunu söyleme hakkımız da yok,çünkü haklı olarak alacaklarını istiyorlar. Yarına kadar bu sorunları çözemezsek kulüp büyük bir kaosa sürüklenecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.