TRT KURDİ’DE SPOR PROGRAMLARI İLGİ GÖRÜYOR

TRT KURDİ’DE SPOR PROGRAMLARI İLGİ GÖRÜYOR
TRT KURDİ’DE SPOR PROGRAMLARI İLGİ GÖRÜYOR

TRT’nin 8 yıl önce hayata geçirdiği TRT Kurdi’de yapılan spor programları hem yurt içinde hem de yurt dışından ilgi görüyor. Pazar ve Pazartesi yapılan programlarda Süper Lig’den 3.Lig’e kadar tüm liglerle ilgili analizler yapılarak görüntüler yayınlanıyor.

BÖLGE TAKIMLARINA ÖZEL PROGRAM

TRT Kurdi’nin spor programları,Kürt vatandaşların yaşadığı bölgelerde ilgiyle takip edilerek her geçen gün biraz daha popüler hale geliyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle öngörülen tarihten yaklaşık 1 ay sonra başlayan programlar Pazar ve Pazartesi akşamları ekranlara geliyor. Pazar gecesi saat 22.30’da ekrana gelen programı adı “Futbola Hereme (Bölge Futbolu) adını taşıyor. Deneyimli gazeteci Yılmaz Bay’ın sunduğu programda eski futbol hakemi Barış Kezer ile bölgede spor gazeteciliğinin tanınan simalarından Saffet Azbay yorum ve analizlerde bulunuyor. Programda TFF 1.Lig,2.Lig ve 3.Lig’de yer alan Doğu ve Güneydoğu takımlarla ilgili değerlendirmeler yapılarak maç görüntüleri ve çarpıcı röportajlar yayınlanıyor.

PAZARTESİ DEMA FUTBOLE ZAMANI

Pazartesi akşamları saat 22.30’da ekrana gelen Dema Futbole (Futbol Zamanı) programında ise Süper Lig’in nabzı tutuluyor. Yılmaz Bay’ın sunduğu programda eski milli futbolcu Mehmet Gönülaçar ile eski Süper Lig hakemi Nihat Mızrak yorumculuk yapıyor. Hakemliği yeni bırakan Mızrak, program ekibine yeni dahil olurken programda hakemlerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunuyor. Her iki program da TRT’nin Diyarbakır stüdyolarında hazırlanarak ekranlara geliyor.

Geçmiş yıllarda bölge takımlarının bazı maçlarını canlı yayınlayan TRT Kurdi,yeni dönemde de spor yayınlarının ağını genişleterek bölgeden canlı maç yayınları yapmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.