TSK Cerablus’a girdi

TSK Cerablus’a girdi
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve ABD'nin başını çektiği koalisyon hava kuvvetleri, Cerablus bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi için Suriye topraklarında operasyona başladı.

 

 

 Operasyonun adı Fırat Kalkanı.

Terörist örgüt IŞİD'in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan ilçeye gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler sızdı.

Cerablus ayrıca hem Türk savaş uçakları tarafından bombalandı hem de 224 topçu atışıyla vuruldu. F-16'lar Cerablus'un yanı sıra Keklice bölgesindeki IŞİD hedeflerini de bombalıyor.

Suriye topraklarındaki 12 hedef tam isabetle vuruldu.Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarından açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edildi.

Türkiye'nin yanı sıra ABD'nin liderliğini yaptığı uluslararası koalisyonun Cerablus harekatı, saat 04.00 sularında başladı. Saat 04.54'te başlayan operasyonun adı Fırat Kalkanı olarak ilan edildi.

İŞ MAKİNALARI GEÇİTLER  AÇTI

 Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında 04.00'te sınırdan topçu ve ÇNRA atışları başlatıldı, 04.05'te daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makineleriyle geçitler açıldı, 05.45'te topçu ve  ÇNRA atışları sona erdi. Topçu atışı 1 saat 45 dakika sürdü.  70 IŞİD hedefin 224 atışla vuruldu.

 06.08'de ilk hava harekatı icra edildi, ardından 06.10 ve 06.30'da hava harekatları tekrarlandı. Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarında TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Topçu atışı 1 saat 45 dakika sürdü.

70 HEDEF VURULDU

 Genelkurmay kaynakları, 70 IŞİD hedefinin 224 atışla vurulduğunu duyurdu. Suriye topraklarına giren özel birlikler arasında, kara ve deniz kuvvetlerindeki askerlerle birlikte bordo bereliler de var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.