Tuğluk’tan Öcalan görüntülerine tepki

Tuğluk’tan Öcalan görüntülerine tepki
"Kürt halkı ile Sayın Öcalan arasındaki sımsıkı bağı hiçbir kontra yapının koparmaya gücü, aklı, siyaseti, ayak oyunları, montaj teknolojisi ve gizli kameralarının yetmeyeceği gün gibi ortadadır"

DTK Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekilli Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde çekildiği iddia edilen kamera görüntülerine ilişkin, "Kürt halkı ile Sayın Öcalan arasındaki sımsıkı bağı hiçbir kontra yapının koparmaya gücü, aklı, siyaseti, ayak oyunları, montaj teknolojisi ve gizli kameralarının yetmeyeceği gün gibi ortadadır" dedi.

 

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekilli Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde çekildiği iddia edilen kamera görüntülerinin kamuoyuna servis edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, montajlı kaset komplosunu planlayanların asıl hedefinin Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için başlatılmış olan mevcut süreci sabote etmeye yönelik olduğunu kaydeden Tuğluk, etik değerlerin ayaklar altına alınarak farklı zamanlara ait gizli kameralarla elde edilmiş görüntülerin birleştirilmesiyle oluşturulan söz konusu montajın öncelikli amacının, mevcut sürecin darbelenmesi olarak değerlendirdi. Öcalan'ın tüm Ortadoğu halkları için büyük bir kardeşleşme hamlesini başlatmasının ardından soykırımcı çevrelerin rahatsız olduğunu dile getiren Tuğluk, Kürt halkının kendi liderine her zaman büyük bir güvenle bağlı olduğuna dikkat çekerek, basit oyunlarla Kürt halkını aldatılmasının mümkün olamayacağını ifade etti. Tuğluk, şunları kaydetti:

"Montajcı manipülatörlerin bir diğer amacı da, mevcut yayınlar marifetiyle kendilerince bir 'itibarsızlaştırma' kampanyasını başlatmaktır. Ancak söz konusu kasetleri yayınlayanlar, Kürt halkı ile önderi arasındaki bağı koparmaya yönelik beyhude ve boş bir çabanın içerisindedir. Kürt halk gerçekliğini ve önderliğini kavrayamadıkları bu tür ucuz yollara başvurmalarından bir kez daha anlaşılmaktadır. Kürt halkı ile Sayın Öcalan arasındaki sımsıkı bağı hiçbir kontra yapının koparmaya gücü, aklı, siyaseti, ayak oyunları, montaj teknolojisi ve gizli kameralarının yetmeyeceği gün gibi ortadadır." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.