TUHADFED: Uyarı sert eyleme dönüşebilir

TUHADFED: Uyarı sert eyleme dönüşebilir
TUHADFED Başkanı Zübeyde Teker, hükümetin rehine politikasından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "Bugün arkadaşlarımızın koyduğu uyarı eylemi sonradan daha sert bir şekilde eylemlere dönüşebilir. Buradan uyarıyoruz" dedi.

DİYARBAKIR - Diyar TUHAD-DER, cezaevlerinde tutulan hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde üçüncü gününde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme, TUHADFED, İHD, MEYA-DER, Barış Anneleri Meclisi, 78'liler Derneği, Yenişehir Belediyesi eş başkan adayları ve çok sayıda tutsak yakını katıldı. "Cezaevlerinden bir tabut daha çıkmasın" yazılı pankartın taşındığı açıklamada, "35'inci koğuşun ateşidir Kürdistan'da yükselen", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" ve "Qerina me lı dij bedengiya we ye" dövizleri taşındı. "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", Direne direne kazanacağız" ve "Biji serok apo" sloganlarının atıldığı eylemde açıklama yapan TUHADFED Başkanı Zübeyde Teker, tutsakların geliştirmiş oldukları uyarı eylemlerini selamladıklarını belirterek, "Hasta tutsakların bırakılmasına dair buradayız ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Buradan kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi. Hükümetin rehine politikasından vazgeçmesi gerektiğine dikkat çeken Teker, "Bugün arkadaşlarımızın koyduğu uyarı eylemi sonradan daha sert bir şekilde eylemlere dönüşebilir. Biz buradan uyarıyoruz. Daha 45 gün önce hasta tutsaklara ilişkin topladığımız 1 milyon imzayı gönderdik. Bunun bir geri dönüşü olmadı. Hükümet çağrılarımızı eylemlerimizi görmezden gelmeye devam ediyor" diye belirtti. 

'Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı'

Kamuoyunun hasta tutsaklar konusunda hükümete baskı yapması gerektiğini belirten Teker, şunları aktardı: "Yoldaşlarımızın eylemleri bizim için anlamlı ve önemlidir. Onlar mücadelemizin öncüleri ve direnişçileridir. Bizim görevimiz onların mücadelesine destek olmaktır. Biz hasta tutsakların durumunu iki dudağın arasına ve vicdanına bırakılmasını doğru bulmuyoruz. 5 yargı paketi ile arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını ve hukuksal zeminin hazırlanmasını tekrar söylüyoruz." 

Barış Anneleri Meclisi üyesi Saadet Görenç ise, hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

tuhadder.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.