TÜİK’ten kazanç bilgisi sorgulama yeniliği

TÜİK’ten kazanç bilgisi sorgulama yeniliği
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçmiş zamandaki parasal bir değerin, günümüzdeki değerini hesaplayan “Parasal Değerleri Güncelleme Aracı” uygulamasının ardından şimdide "Kazanç Bilgisi Sorgulama" uygulamasını geliştirdi.

 

Ali Vuranel

  DİYARBAKIR  -  TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü Salih Uras, TÜİK’in web portalında “Kazanç Bilgisi Sorgulama” uygulamasının aktif edildiğini açıkladı. TÜİK’in daha önce “Parasal Değerleri Güncelleme Aracı” uygulaması geliştirerek kullanıcıların, geçmiş tarihteki parasal bir değerin, istenilen tarihteki değerinin kolayca hesaplayabildiklerini hatırlatan Uras, “Kazanç Bilgisi Sorgulama” uygulamasıyla da kullanıcıların artık mesleklere göre kazanç ve ücret bilgilerinin elektronik olarak sonucunu alabileceğini söyledi.

  “MAHKEMELERDE İŞ YÜKÜ AZALACAK”

  Uygulama hakkında bilgi veren Uras, “Özellikle adliyelerde görülen davalarda ihtiyaç duyulan mesleklere göre kazanç ve ücret bilgileri, yeni uygulama ile elektronik ortamda barkodlu resmi belge üretile biliniyor. Böylelikle herhangi bir yazışma gerekmeyecek, zaman kaybı yaşanmamış olacak ve iş yükü de azalmış olacak” dedi.

  Uras, uygulamaya kurum başkanlığının www.tuik.gov.tr internet adresinin sağ alt köşesinde bulunan ikona tıklanarak, ya da (https://biruni.tuik.gov.tr/medas/kbs.zul) linkini tıklayarak erişilebileceğini de anlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.