Tüm Bel-Sen’den Eş Başkanlara dayanışma ziyareti

Tüm Bel-Sen’den Eş Başkanlara dayanışma ziyareti
Tüm Bel-Sen’den Eş Başkanlara dayanışma ziyareti

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ile Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Dersim ve Mardin Şube Başkanları, halkın iradesini yok sayan kayyum uygulamasına karşı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına dayanışma ziyaretinde bulundu.

 

KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Genel Sekreter Ferit Epözdemir, Diyarbakır Şube Başkanı Muhsin Uyanık, Şanlıurfa Şube Başkanı Nurettin Ayhan, Siirt Şube Başkanı Mahmut Hekimoğlu, Dersim Şube Başkanı Mazlum Doğan ve Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti.

 

Bölgede halkın iradesini yok sayan kayyum uygulamasına karşı belediyelerle dayanışmak amacıyla yapılan ziyarette konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrasında, Türkiye'de cadı avı başlatıldığını, bölgede ise halkın iradesini yok sayan uygulamaların devreye konulduğunu söyledi. Erol, “Halkın iradesi olan seçilmiş belediye başkanlarının bu şekilde açığa alınmalarını asla doğru bulmuyoruz. Bu demokrasiye bir darbedir, insan haklarına bir saldırıdır." dedi.

 

Ardından konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak ise ziyaretten dolayı Tüm Bel-Sen Genel Başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti. Yerel yönetimlere yönelik müdahalenin kamuoyuna yansıtıldığı gibi sadece belediye başkanlarını görevden almak ve onların yerine bir kayyum atamaktan ibaret olmadığına dikkat çeken Kışanak, bir bütün olarak yerel yönetimlere el koyulduğunu ifade etti. “Anayasa’da düzenlenmiş bir durumu getirip Kanun Hükmünde Kararname ile ortadan kaldıramazsınız.” diyen Kışanak, yapılanların zerre kadar meşruiyeti olmadığını söyledi.

Haber: Mehmet ÇAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.