Tüm eksiklikler bir hafta içinde giderilecek

Tüm eksiklikler bir hafta içinde giderilecek
Haberimiz ses getirdi. Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde 350 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulla ilgili Hazro Kaymakamlığı harekete geçti. Okul müdürünün görevden alındığı Yazgı Orta Okulunun tüm eksikliklerinin ise bir hafta içerisinde giderileceği ifade edildi.

Tigris Haber- Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde 350 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulun harabeyi andıran hali üzerine yaptığımız haber ulusal medyada da gündeme gelirken, konuyla ilgili Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da kısa bir değerlendirmede bulundu.

whatsapp-image-2018-12-06-at-5.06.15-pm.jpeg

Hazro İlçesi’ne bağlı Yazgı Köyü’nde 350 çocuğun eğitim ve öğretim gördüğü Yazgı Orta Okulu’ndaki duruma ilişkin Vali Güzeloğlu gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni İlyas Akengin’e kısa bir değerlendirme yaptı. Söz konusu sorunun yaşandığı okulla ilgili birimlere talimat verdiğini belirten Güzeloğlu, Yazgı Orta Okulu’ndaki eksikliklerin idarecilerin yeterince vasıflı olmamasından kaynaklandığını ve en kısa zamanda tüm eksikliklerin giderileceğini kaydetti.  

Tigris Haberin ulaştığı bilgilere göre ise Vali Güzeloğlu’nun talimatı üzerine söz konusu eksikliklerle ilgili Hazro Kaymakamlığının soruşturma başlattığı ve Yazgı Orta Okulu müdürünün görevden alındığı öğrenildi. Okuldaki tüm eksikliklerin ise bir hafta içerisinde giderileceği bilgisine ulaşıldı.

Daha sonra Hazro Kaymakamlığı’ndan da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada “05.12.2018 tarihli bazı basın organlarında yayımlanan, ilçemiz Yazgı Mahallesi Ortaokulu’nu konu alan “Bu Nasıl Eğitim Yuvası?” başlıklı haber üzerine Kaymakamlığımız tarafından derhal adı geçen okulda inceleme yapılmış, inceleme raporunda tespit edilen eksiklik ve sorunların ivedilikle giderilmesi için gerekli malzeme alımı ve iş gücü temini gerçekleştirilmiş 10.12.2018 Pazartesi gününe kadar okulun tadilatının tamamlanması planlanmıştır. Ayrıca, konu hakkında sorumlu personel hakkında idari tahkikat başlatılmıştır.” denildi

Haberimizde eğitim öğretim hayatında görmek istemediğimiz görüntülerin yansıdığı okulda, sınıfların ve tuvaletlerin kapılarının olmadığı, kaloriferler yanmadığı ve öğrencilerin mont giyerek ders gördüğü bilgisi paylaşılmıştı.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.