Tüm ilçelerde toplu taşıma hizmeti başladı

Tüm ilçelerde toplu taşıma hizmeti başladı
7 ilçe ve 3 beldede geçen yıldan bu yana toplu taşıma hizmetini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan 10 otobüsün 6’sını, Hani, Hazro, Kulp, Çınar, Lice ve Kocaköy ilçelerine tahsis ederek, tüm ilçelerde toplu taşıma hizmetine başladı.

   

 10 otobüsün tanıtım töreninde konuşan Eş Başkanlar, toplu taşımanın güvenli, konforlu, ucuz ve erişilebilir olduğunu söyledi.

Hizmet sınırının il sınırı olmasıyla birlikte toplu taşımaya karşı çıkan çıkar gruplarına rağmen geçtiğimiz yıl Silvan, Ergani, Dicle, Eğil, Bismil, Çermik ve Çüngüş ilçeleri ile Şölen, Salat ve Tepe beldelerine belediye otobüsleri tahsis ederek toplu taşıma hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, dünden itibaren 6 ilçeye de yeni otobüslerle toplu taşıma hizmeti başlattı.

 Belediye, Ulaşım Daire Başkanlığı Otobüs Depolama Alanı’nda 10 otobüsün tanıtım töreni yapıldı. Tanıtım törenine Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, DİSKİ Genel Müdürümüz Zülküf Karatekin, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Belediye Meclis Üyeleri ve UKOME çalışanları katıldı.

 48 otobüste iki ay içinde hizmete girecek

 Törenle ilk konuşmayı yapan Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, 6 ilçe ve şehir içi ulaşımında hizmet verecek 10 aracı bugün itibariyle halkın hizmetine sunduklarını açıkladı. Araçların halka ve kentte hayırlı olmasını dileyen Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “En önemli çalışmalarımızdan birini ulaşım oluşturuyordu. Yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ardından ulaşım konusunda bugün ikinci adımı artık. Geçen yıl 7 ilçe 3 beldede ulaşım hizmeti vermeye başlamıştık. Bugünden itibaren 6 ilçeye de toplu taşıma hizmeti vererek tüm ilçelerde toplu taşıma hizmeti vermeye başlamış olduk.” Yeni hizmete giren 10 otobüs için Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal’ın büyük fedakarlık gösterdiğini belirterek teşekkür eden Anlı, kentin tüm bileşenlerinin el ele vererek çalışmaya başladığını söyledi. Anlı, yaşanan bu tablonun geleceği aydınlattığı ve umutları artırdığının altını çizdi.

Bir ay içinde 22, hemen ardından ise 26 adet doğalgazla çalışan otobüsü halkın hizmetine sunarak ulaşımı rahatlatacaklarını kaydeden Anlı, toplu taşımanın daha konforlu ve güvenli olması için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 Kışanak: Önceliğimiz ucuz, erişilebilir ve güvenli ulaşım

 Kentte yaşayan herkesin en temel haklarından birinin ulaşım olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Kışanak, “Güvenli bir şekilde işe gidiş geliş ve seyahat etmek herkesin hakkıdır. Ayrıca ulaşımın ucuz ve erişebilir olması da önemlidir. Bizim belediyemizin önceliği de budur.” dedi. Bugün bu ilkeler doğrultusunda 10 otobüsün halka hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Kışanak, şunları söyledi: “Bugün 6 otobüs ilçelerimizin hizmetine girdi. Diyarbakır’da artık toplu taşımanın gitmediği ilçe kalmadı. Tabii ilçelerimize giden araçlarımız, aynı zamanda güzergahlarında bulunan köylerinde ulaşım ihtiyacını karşılayacak.”

En önemli görevlerinden birinin güvenli, kaliteli, erişilebilir ve ucuz ulaşımı sağlamak olduğuna dikkat çeken Kışanak, herkesin ilçesinde ve yaşadığı yerde rahatlıkla toplu taşıma sisteminden yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından yeni araçları inceleyen Anlı ve Kışanak, şoförlerden özellikle engelli yurttaşlar konusunda hassas davranmalarını istedi. Diyarbakır’ın tüm ülkeye örnek teşkil edecek bir kadın kenti olduğunu ve amaçlarının engellilerin de rahatlıkla yaşayacağı bir kent yaratmak olduğunu söyleyen Kışanak’ın ardından Anlı, şoför koltuğuna oturarak ulaşım hizmetinin startını verdi.

 Hizmet başladı

 Teknik olarak çevreye duyarlı ve engellilerin kullanımına uygun olan, her seferde toplam 67 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan otobüsler Hani, Hazro, Kulp, Çınar, Lice ve Kocaköy ilçelerine toplu taşıma hizmetinde, 4 otobüs de kent içi ulaşımda kullanılmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.