“Tüm kentler ranta teslim”

“Tüm kentler ranta teslim”
"Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz, ancak meslek örgütlerini, kentin dinamiklerini, yerel yönetimleri ve halkı dışlayan bir kentsel dönüşümün doğru olmadığını ve tehlikeli olduğunu görüyoruz"

İMO Şube Başkanı Turhan Kapan, tüm kentlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ aracılığıyla ranta teslim edildiğini belirterek, "Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz, ancak meslek örgütlerini, kentin dinamiklerini, yerel yönetimleri ve halkı dışlayan bir kentsel dönüşümün doğru olmadığını ve tehlikeli olduğunu görüyoruz" dedi.

 

DİYARBAKIR - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesi'nin, 21. Dönem Olağan Genel Kurulu Şube Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel kurula, İMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tansel Ünal, İMO Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan ve yönetim kurulu üyeleri, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) Başkanı Ahmet Ertak, TMMOB'a bağlı odaların başkanları ile çok sayıda inşaat mühendisi katıldı.

Genel kurulda, divan seçiminden sonra geçen iki yılın değerlendirilmesi yapıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan İMO Diyarbakır Şubesi 20. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kapan, 20. dönem çalışmalarını değerlendirdi. Kapan, İMO ve TMMOB'ye yönelik saldırı yasalarının hala yürürlükte olduğu bir dönemde bulunduklarını belirtti. Son günlerde artan yolsuzluk tartışmalarına ilişkin konuşan Kapan, tüm kentlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ aracılığıyla nasıl ranta teslim edildiğini bildiklerini dile getirdi. "Kentsel dönüşüm" uygulamalarıyla bakanlığa tanınan yetkilerin nelere yol açtıklarını yıllardır TMMOB olarak platformlarda dile getirdiklerini vurgulayan Kapan, "Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz, ancak meslek örgütlerini, kentin dinamiklerini, yerel yönetimleri ve halkı dışlayan bir kentsel dönüşümün doğru olmadığını ve tehlikeli olduğunu görüyoruz" dedi.

“İnşaat mühendisleri işsiz kalacak”

İMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tansel Önal ise, son dönemlerde yapılan yasal düzenlemelerle birlikte birçok inşaat mühendisinin işsiz kalacağına dikkat çekerek, "İktidar bu tekelci bakış açısını değiştirmeli" dedi.

Son dönemlerde artan dinleme skandallarını da değerlendiren Önal, iktidarın korku yaratmak adına dinlemeleri meşrulaştırmak istediğine dikkat çekti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.