Tunceli’de denetimler sıklaştı

Tunceli’de denetimler sıklaştı
Tunceli Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Tunceli’de bulunan ve bayan garson çalıştıran işyerlerinde Nisan ayından bu yana Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 28 defa denetim yapıldığının belirtildiği açıklamada, bu denetimlerde Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefetten 20 bayan garson hakkında idari para cezası uygulandığı; sigortasız çalıştırılan 10 bayan garson hakkında işyerlerine gerekli işlem yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne bildirimde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, 2014 yılı içerisinde Emniyet müdürlüğü tarafından  yapılan denetimlerde faaliyetinde aykırılık tespit edilen 6 işyeri ile ilgili olarak kapatma ve cezai işlemler için Tunceli Belediye  Başkanlığına yazı yazıldığı, bunun sonucunda 4 işyeri için 15 gün kapatma, her iş yeri için 2 bin 144 TL idari para cezası uygulandığı; 2 işyeri için ise kapatma ve cezai işlemlerle ilgili olarak belediye meclis kararının beklendiği kaydedildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında da bilginin verildiği açıklamada, 31 Temmuz 2014 ile 1 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda 7 kişinin, 102 gram kubar esrar, 13 gram toz esrar ile yakalandığı ve şahıslar hakkında uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan yasal işlem yapıldığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.