Turistler Çinli zannedilerek saldırıya uğramaktan korkuyorlar

Turistler Çinli zannedilerek saldırıya uğramaktan korkuyorlar
Şanlıurfa-Suruç saldırısının ardından bölgeye gelen ilk ve tek turist kafilesi olan Tayvanlı grup, Çinli zannedilerek saldırıya uğramaktan korktuklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bombanın patlaması sonucu 32 sivil ölmüş, ardından Ceylanpınar’da 2 polis evinde şehit edilmişti. Sonrasında ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da birçok ilde polis ve askerlere yönelik terör saldırıları, bölgedeki turizmi bitirme noktasına getirmişti. Bölgedeki Şanlıurfa, Gaziantep, adıyaman, Kahramanmaraş gibi illeri gezen turistik kafilelerinin sayıları oldukça azalırken, terör olaylarının yoğun yaşandığı Diyarbakır ve Mardin gibi iller ise mevcut kafilelerin gezi güzergahlarından çıkarılmıştı. Birçok rezervasyonun iptal edildiği dönemde bölgeye gelen 30 kişilik Tayvanlı turist kafilesi, turizmcilerin yüzünü güldürmüştü.

Kronik kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk İslam üniversitesi kalıntıları ile tanınan Harran’da gezen kafile, yöresel kıyafetler giyerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 156 odalı kale, Şuayip Şehri, Hz. Yakup Mağarası ile Kilisesi, ay, güneş ve gezegenlerin kutsal sayıldığı Pagan dininin ve bu dinin baş tanrısı Marelahe’nin (tanrıların efendisi) merkezi olarak bilinen Soğmatar şehrinin de bulunduğu Harran tarihi kentini çok beğendiklerini belirten Tayvanlı turistlerden Dana Lin, Türk insanını da çok cana yakın bulduklarını söyledi. Türkiye’de Çin’e antipati duyulduğu ve Çinlilere benzeyen Korelilere saldırı düzenlendiği yönünde haberlerden tedirgin olduklarını anlatan Lin, “Türkiye her şehriyle çok güzel. İnsanları da çok cana yakın ama gelmeden önce çok düşündük. Çin’e duyulan antipati ve Çinlilere ve Çinlilere benzeyenlere yönelik saldırıların olduğu haberlerini duyduk. Bu da bizi tedirgin etti. Şu ana kadar henüz böyle bir tepkiyle karşılaşmadık” dedi.

Kafilenin rehberi Yüksel Çelik ise, Lin’in endişesi üzerine ise olayın münferit bir olay olduğunu bir daha yaşanmayacağına inandığını kaydetti.

Çelik, “Tayvanlılar, Çinlilere benzedikleri için kafilenin genelinde böyle bir tedirginlik var. Terör olaylarından çok, Çinli sanılıp, saldırıya uğramaktan korkuyorlar. Ben de daha önceki yaşanan olayın münferit olduğunu anlattım. Kendisi de şu ana kadar bir sıkıntı yaşamaması nedeniyle dedikleri onayladı” diye konuştu.

Yaklaşık 11 gündür Karabük Safranbolu, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ı gezen kafilenin 2 gün sonra Türkiye’den ayrılacağı öğrenildi.(İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.