Turizm de hendek çukurunda

Turizm de hendek çukurunda
Diyarbakır’da PKK’nin gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından açılan hendekler, yaşanan çatışmalar ve olaylar turizmi de vurdu.

 

Ali          VURANEL

 

Diyarbakır’da turist sayısında büyük bir azalma olurken, otellerde doluluk oranları yüzde 50 geriledi.

‘UNESCO SEVİNCİNİ YAŞAYAMADIK’

Diyarbakır Tanıtma ve Kültür Derneği 2. Başkanı Edip Paçal, ağustos ayından bu yana toplu gezi gruplarının gelmediğini söyledi. Paçal, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinin sevincini yaşayamadıklarını belirtti.

Paçal, çözüm sürecinde turizmde yüzde 70 bir gelişme yaşandığını vurguladı. Yaşanan bu durumun büyük sevinç yarattığını dile getiren Paçal, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesiyle turizmin daha da canlanmasını beklediklerini ancak çatışmalı sürecin tekrar başlamasıyla UNESCO sevincini yaşayamadıklarını kaydetti.

Paçal, “Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin, tarihi camilerin, hanların, hamamların, kiliselerin bulunduğu Sur İlçesi’ne, kazılan hendeklerden dolayı turist götüremiyoruz. Mezopotamya’nın kalbi Diyarbakır’dır, Suriçi’dir. Oteller iş yapamıyor, esnaf iş yapamıyor. Bir an önce çözüm sürecine geri dönülmesini bekliyoruz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.