Turizm Derneği: Taksiciler eğitilmeli

Turizm Derneği: Taksiciler eğitilmeli
Diyarbakır Havalimanı ve Otogarda bulunan taksicilerin taksimetrelerini açmaması ve fazla para alması ile ilgili gazetemizin ‘Taksicilere kim dur diyecek’ başlığı ile yaptığı haber ses getirdi.

 

Haberin gazetemize açıklama yapan DTD Başkanı Edip Paçal, taksicileri kent turizmine kötü örnek olduklarını söyledi.

Diyarbakır’da bulunan taksicilerin taksimetrelerini açmaması, bazı duraklarda yolculardan ekstra ücret alması ve taksicilerin kendilerinin rayiç belirlemesi ile ilgili “Taksicilere Kim Dur” diyecek adlı haberimiz ses getirdi. Yaptığımız haber sonrası Diyarbakır Turizm Derneği Başkanı Edip Paçal, gazetemize konuştu. Paçal, “Taksicilerin taksimetre açmaması ve ekstra fazla para alması konusu ile ilgili bize de çok şikayet geliyor. Turistlerin ve vatandaşların şehre gelir gelmez böyle bir durumla karşılaşmaları kötü bir durum. Taksicilerin kent tarihi bilen kişilerden oluşması gerekiyor. Özellikle yabancı ülkelerden ve il dışından gelenlere kentimizle ilgili iyi bir imaj vermeleri gerekir. Ancak bırakın taksicilerin turistlere kent tanıtımını uygulamaları ile turistleri kaçırtıyorlar” dedi.

 

 

 “DİYARBAKIR’IN KÜLTÜRÜNÜ BİLMİYORLAR”

Taksicilerin kent kültürünü ve tarihi bilmediklerini ifade eden Paçal, “Taksicilerin taksimetre açmaması ve ekstra ücret alması Diyarbakır’ın Turizmini oldukça etkiliyor. Çözümü gayet basit olduğu için bu konuda ki sıkıntılarımızı dile getirmek istiyoruz. Bunun sadece taksimetre ile fiyat ile sınırlandırmamak lazım, şehrimizdeki taksicilerin ve diğer kamu transferini yapan çalışanların eğitilmesi konusunda da bir talebimiz var. Bununla ilgili Turizm Derneği birleşenleri olarak çalışmalarımız da var, yapıyoruz. Taksiciler ve bu konuda ki çoğu insan kent tarihini ve kültürünü bilmiyor. Kültür konusunda eğitilmeliler, üstelik yabancı dil konusunda da eğitilmesi gerekli. Toplumsal olarak değil de bireysel olarak bir takım çalışmalarımız oluyor. Çalışmalarımızı daha somutlaştıramadık. Bugüne kadar çözülen bir sorun değil ama hala devam ediyoruz. Bu konuda bu ve buna benzer birçok şikâyet geliyordu. Gazetenizin bunu haber yapması gerçekten güzel bir şey. Bu konuda yetkililerin de bir şeyler yapması gerekli” dedi.

 

Ali VURANEL/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.