Türk: Amacımız barışı sağlamaktır

Türk: Amacımız barışı sağlamaktır
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Ahmet Türk, seçimlerin Kürt halkının ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bizim amacımız bu topraklarda barışı sağlamaktır" dedi.

MARDİN Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Ahmet Türk ve Fabruniye Akyol ile Kızıltepe Belediye Eş Başkan adayları İsmail Asi ve Leyla Salman, Kızıltepe ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti.

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP Mardin il ve Kızıltepe ilçe örgütlerinin bulunduğu ziyaretler sırasında adaylar, "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde karşılandı. Ziyaretlerde 30 Mart yerel seçimlerinin önemine dikkat çeken Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, kendileri için bu seçimlerin Kürt halkının ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Türk, Kürt halkının yıllardır ayrımcılığa ve zulme tabi tutulduğunu vurgulayarak, bu seçimlerde aynı zamanda kendi sesleri ile tüm halkların kardeşliğini göstereceklerini kaydetti.

“Seçimler Kürtler için önemli”

Yerel seçimlerin sadece Kürt halkı için değil aynı zaman da tüm halklar için önemli olduğunu ifade eden Türk, "Bizim amacımız belediyelere girmek değildir. Bizim amacımız bu topraklarda barışı sağlamaktır. Eğer bizler bu seçimlerde sesimizi bir yaparsak o zaman hiçbir hükümet bu sesin karşısında bir şey yapamayacak ve yıllardır devam eden Kürt sorununu çözmek zorunda kalacaktır. Bunun içinde bu seçimler bizim için önemlidir. Tabi ki bu barış sadece Kürt halkı için değil Türk, Arap, Süryani, Mehelimi ve tüm dünya kardeşleri için önemlidir. Bizler burada diyoruz ki gelin hep beraber olalım ve sesimizi tüm dünya ya bildirelim" dedi. 

turk,-amacimiz-barisi-saglamaktir---(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.