Türk: Başbakan ve Barzani'nin belediye ziyareti süreç açısından olumlu

Türk: Başbakan ve Barzani'nin belediye ziyareti süreç açısından olumlu
Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani'nin Diyarbakır gezisinde Büyükşehir Belediyesi'ni ayrı ayrı ziyaret edecekleri yönündeki haberleri süreç açısından olumlu bulduklarını belirten DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, ziyaretin kalıcı çözüme katkı sunacağını kaydetti

Başbakan Erdoğan ve Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyareti öncesi tartışmalar alevlendi. Çözüm süreci ile ilgili takındığı tavır nedeniyle BDP Diyarbakrır İl Örgütü tarafından protesto edilmesi beklenen Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı 12'inci ziyareti çerçevesinde bir ilke imza atarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etmesi bekleniyor. Yine temasları çerçevesinde kentte bulunan bazı sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile de görüşmesi beklenen Erdoğan için Diyarbakır'a gelecek olan Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin de Pazar günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edeceği bildirildi. 

Başbakan Erdoğan ve Barzani'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yapacağı ziyareti anlamlı bulduklarını belirten DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, "Bu karar süreç açısından önemli bir aşamadır. Diyarbakır Belediyesini ziyaret etmeleri kalıcı çözüme katkı anlamında bir mesaj olacaktır. Yapılacak ziyaret süreç açısından olumludur. Biz de gerçekleşecek böylesi bir ziyarette hem Sayın Başbakan'ı hem de Sayın Mesut Barzani'yi karşılamak isteriz. İmkan olursa hem büyükşehirde hem de havaalanında karşılamayı isteriz. Ama tam olarak bilmiyorum. İmkan olur mu olmaz mı. Böyle bir program şu an yok" açıklamasında bulundu. 

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a 12'nci kez yapacağı ziyaretin saati henüz açıklanmadı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.