Türk: Belediyeye 500 milyonluk borç kaldı

Türk: Belediyeye 500 milyonluk borç kaldı
Mardin Bağımsız Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, AKP dönemindeki belediyeden kendilerine 500 milyon liralık bir borç kaldığını açıkladı.

Mardin Bağımsız Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, makamında düzenlediği basın toplantısında, belediyenin yeniden yapılandırıldığını, eski dönemden 500 milyon lira borç kaldığını söyledi. Önemli ölçüde kaynağa ihtiyaç duyduklarını, borç yüküne rağmen projeleri gerçekleştireceklerini kaydeden Türk, "Biz bir siyasi partiyiz. Partimizin görüşlerini gerçekleştirmek için buradayız. Demokratik özerklik Kürt halkının talebidir. Partimizin programındadır. Bunun inşası altyapısını oluşturma konusunda ortak çalışmalar yapacağız. Bu sadece Mardin'in meselesi değil, Kürdistan'ın Kürt halkının yerinde yönetim ilkesini esas alan yaklaşımıdır. Özellikle büyükşehirlerimizle bir araya geleceğiz, bunun altyapısının inşa konusunda çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

YERELLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ DEMOKRASİYE KATKI SAĞLAR

Yerellerin güçlü olduğu bir Türkiye'ye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Türk, ancak böyle bir Türkiye oluşursa, halkların özgür şekilde birlikte yaşayabileceğini belirtti. Halkların inisiyatifinin olmadığı, farklı kültürlerin, kimliklerin yok sayıldığı bir Türkiye'nin kendini kolay kolay toparlayamayacağını dile getiren Türk, projelerinin sadece Kürtler için değil, Türkiye için geçerli olduğunu savundu. Türk, yerellerin güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.