Türkiye KDP’si tabela astı

Türkiye KDP’si tabela astı
Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı'na yapılan kuruluş başvurusuna onay beklemeden Diyarbakır'da Türkçe ve Kürtçe tabela asarak, bir ilke imza attı

DİYARBAKIR - Türkiye'de Kürdistan ismiyle ilk kurulacak parti olan ve bölgede bir araya gelen bir grup tarafından altyapısı tamamlandıktan sonra 3 Ocak günü İçişleri Bakanlığı'na resmi başvurusu yapılan Türkiye Kürdistan Demokrat Parti, bakanlık henüz onay vermemesine rağmen Diyarbakır'da parti genel merkezi ve il başkanlığını açarak Türkçe ve Kürtçe tabelasını astı. Yenişehir İlçesi İstasyon Caddesi'ndeki bir binanın 6'ıncı katına parti tabelasını asan partililer, İçişleri Bakanlığı'nın başvurularına henüz bir yanıt vermemesinden yakındı.

Türkiye Kürdistan Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, partiyi resmen kurmak için geçen ay İçişleri Bakanlığı'na başvurduklarını, bakanlığın kendilerine 2-3 gün içinde cevap vereceğini söylemesine rağmen henüz bir gelişme yaşanmadığını söyledi. Kardaş, bakanlığı her aradıklarında kendilerine dosyanın incelendiğine ilişkin yanıt verildiğini vurgulayarak, Kürdistan ismiyle Türkiye'de ilk kez bir parti kuracaklarını, ancak onay verilmeme ihtimalini görmedikleri için parti tabelasını astıklarını kaydetti. Parti’nin henüz resmileşmediği için üye kaydına başlamadıklarını ifade eden Kardaş, “Ama büyük ilgi göreceğimize inanıyorum. Irak'taki Kürdistan Demokrat Partisi ile bir ilgimiz yok. Onların direktifi veya isteğiyle de bu partiyi kurmadık. Ama Irak Kürt bölgesi ise eskiden beri kardeşiz, dostuz" dedi.

Hedefimiz bağımsızlık

Partinin temel hedefinin Kürtlerin bağımsızlığı olduğunu da dile getiren Kardaş, "Partimizin temel amacı Kürtlerin kendi toprakları üzerinde kendi kendisini yönetmesidir. Bizim nihai amacımız bağımsızlıktır. Ancak Kürt bölgesinde bağımsızlığın istenip istenmediğiyle ilgili henüz bir araştırma yok. Bağımsızlık isteyenlerin oranını tespit edebilmek için bir referanduma ihtiyaç var. Ancak, Kürtlerin yıllardır bağımsızlık istediğini biliyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.