Türkiye'de işsizlik değil mesleksizlik sorunu var

Türkiye'de işsizlik değil mesleksizlik sorunu var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "Araştırmalarımızda Türkiye'de işsizlik değil mesleksizlik sorunu olduğunu belirledik" dedi.

Haber merkezi-Etyemez, muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu olarak (İŞKUR) işsizlerin iş, işverenin de aradığı nitelikte elaman bulması için iş ve meslek danışmanı istihdam ettiklerini belirtti.

İşsizlerin, özelliklerinin tespit edilerek kayıt altına alındığını ifade eden Etyemez, aynı zamanda ülkedeki işsizliğin nedenleri ve hangi mesleklere ihtiyaç duyulduğunun belirlendiğini aktardı.

Türkiye'deki meslek standartlarını tespit ettiklerini vurgulayan Etyemez, "Ülkemizdeki işsizlik şuanda yüzde 10'un altında. Daha önce yüzde 15 civarındaydı. Araştırmalarımızda, Türkiye'de işsizlik değil mesleksizlik sorunu olduğunu belirledik. Ülkemizdeki mesleksizlik sorununu da İŞKUR aracılığıyla 'mesleki' ve 'işbaşı' eğitimleriyle çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Mesleklerin standartları belirleniyor

Aynı zamanda meslek standartlarını sertifikalandırmaya çalıştıklarını dile getiren Etyemez, Mesleki Yeterlilik Kurumunun da bu konuda çalıştığına işaret etti.

Şimdiye kadar 521 mesleğin standardını oluşturduklarını bildiren Etyemez, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki 750 mesleğin standartlarını belirleme hedefindeyiz. Bu bize hem mesleklerin yaygınlaştırılması ve işsizlerin daha kolay iş bulması için olanak sağlayacak. Kaliteli ve nitelikli meslek gruplarına, mesleklerini dünya standartlarına uygun olarak yapabilme belgesini alma imkanı sunacağız. Kaliteli üretimi ancak kaliteli elemanla sağlayabilirsiniz. Onun için bir taraftan işsizliği çözmeye, bir taraftan da nitelikli iş gücünü artırmaya çalışıyoruz."(aa)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.