Türkiye’deki berberlerin Diyarbakır buluşması

Türkiye’deki berberlerin Diyarbakır buluşması
Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası (DİBEKOD), önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği festivalle Türkiye’deki berberleri Diyarbakır’da buluşturmayı hedefliyor.

  Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası (DİBEKOD), önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği festivalle Türkiye’deki berberleri Diyarbakır’da buluşturmayı hedefliyor. 

  Mayıs 2014’te başkanlığa seçilen Cemil Değirmenci yönetiminde gerçekleştirilen etkinliklerle adından söz ettiren DİBEKOD, önümüzdeki aylarda düzenleyeceği festivalle Türkiye’deki berberleri Diyarbakır’da ağırlamaya hazırlanıyor. Yeni yönetimle daha çok eğitim alanına yönelen DİBEKOD Başkanı Değirmenci, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası’nı saygın bir oda haline getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Seçildikleri günden bu yana, bunun ilk ayağı olarak eğitimler üzerine çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Değirmenci, bir süre önce Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası olarak, erkek berberlerinin markalaşma, hizmette farklılık konulu bir eğitim semineri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Değirmenci, "Arkadaşlarımız oda tarihinde Diyarbakır’da erkek berberleri olarak ilk kez bir eğitimden faydalandı. Biz vites büyüttük, etkinlik istiyoruz. Diyarbakır’da, Berberler ve Kuaförler Odası tanıtımını, duruşunu, saygınlığını tüm Türkiye’ye göstermek amacıyla önümüzdeki aylarda 3 gün sürecek bir festival, etkinlik havasında bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili girişimlerimiz oldu. Bütün illerdeki oda başkanlarımızı ve yönetimlerimizi buraya davet edeceğiz. Burada eğitimci arkadaşlardan, Diyarbakır’daki arkadaşlardan her gün, farklı mesleki eğitimler gerçekleşecek. Şehrin kültürünü kimliğini temsil edeceğinden dolayı şehrin kültürünün tanıtma konusunda bir çalışmamız olacak. Bundan da yetkili arkadaşlardan birimlerden destek alacağız. Çünkü il dışından gelecek arkadaşlarımızın sayısı bir hayli fazla olacak. 3 gün sürecek etkinliklerde sahne alacak şov ekipleri olacak, kuaförlere yönelik saç tasarımları olacak erkek berberlerine yönelik çalışmalar olacak. Arkadaşlar orada sahne alarak kendilerini daha iyi ifade edecekler. Bunun dışında il dışından, yurt dışından bize destek için gelecek eğitimci arkadaşlarımızla bu eğitimleri daha da perçinleştirip ileri boyutlara taşımayı hedefliyoruz, böyle bir çalışmamız var" dedi.

  "BÖLGE ODA BAŞKANLARI HER AY FARKLI BİR İLDE TOPLANACAK"

  Bölgedeki Berberler ve Kuaförler Oda başkanlarının her ay bir ilde toplanması yönünde bir çalışmalarının olduğunu aktaran Değirmenci, şöyle devam etti:

  "Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası’nın yaşadığı sıkıntılar belli başlıklar halindedir. Bu bizim sorunumuz, bir anlamda Türkiye’nin sorunudur. Problemlerimiz sıkıntılarımız aynıdır. Biz bu problemleri dile getirmek adına bölgedeki başkanlarımızla bir araya gelip, en azından bunun çalışmasını taslak olarak hazırlıyoruz. Bölgedeki 10 başkanla sesimizi yüksek sesle dile getirebilmemiz için bir araya gelmemiz gerekiyor. Bunu da her ay bir başkanımızın şehrinde buluşarak sorunlarımızı 10 madde halinde yüksek sele dile getirmeyi düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Karacadağ Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa hazırlayacağımız proje için kendilerinden destek istedik. Sağ olsunlar bize destek olacakları sözünü verdiler. Biz de bu konu ile ilgili dosyamızı hazırlayıp içeri verdik berber ve kuaförlere yönelik eğitim çalışmaları ile ilgili bütçeydi. Etkili iletişim, müşteri memnuniyeti, iş sağlığı ve güvenliği ile yeni saç tasarım teknikleri, hem berberlere hem kuaförlere yönelik. Bu da netleştiği takdirde önümüzdeki günlerde onun da eğitimlerine başlayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.