Türkiye'den ABD'ye yalanlama

Türkiye'den ABD'ye yalanlama
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Türkiye ile ABD arasında Afrin bölgesinde gerilimi azaltma seçenekleri üzerinde diplomatik görüşmeler yürütüldüğü açıklamasını yalanladı.


 

Aksoy, “Türkiye’nin ABD’yle Afrin konusunda yürüttüğü herhangi bir diplomatik görüşme süreci bulunmamaktadır” dedi.

Aksoy, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü’nün “Türkiye ve ABD arasında Afrin bölgesinde gerilimi azaltma seçenekleri üzerinde diplomatik görüşmeler yürütüldüğü iddiası” hakkındaki bir soruya cevaben açıklama yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, dün düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlarken “[Türkiye ve ABD arasında] Afrin’deki gerilimi azaltma yönünde şu anda diplomatik görüşmeler yapılıyor” demişti.

Galloway’in bu sözleriyle ilgili bir soruya cevaben açıklama yapan Aksoy, “ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü tarafından dün yapılan bir açıklamada dile getirilen, Türkiye ve ABD arasında Suriye'nin Afrin bölgesinde gerilimi azaltma seçenekleri üzerinde diplomatik görüşmeler yürütüldüğü iddiası doğru değildir. Türkiye’nin ABD’yle Afrin konusunda yürüttüğü herhangi bir diplomatik görüşme süreci bulunmamaktadır” dedi.

'ÖNCELİK MÜNBİÇ’E VERİLECEK'

 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Ankara ziyaretinde iki ülke arasındaki sorunların çözümü için ortak mekanizma kurulması kararı alındığını anımsatan Aksoy, “Tillerson’un 15-16 Şubat tarihli son Türkiye ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki Suriye bağlantılı sorunların aşılması amacıyla bir mekanizma tesis edileceğini ve bu çerçevede önceliğin Münbiç'e verileceğini beyan ettiği hatırlanacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.