Türkiye'nin Büyüme ve Enflasyon Tahminleri Açıklandı! İşte Detaylar...

Türkiye'nin Büyüme ve Enflasyon Tahminleri Açıklandı! İşte Detaylar...
Dünya Bankası raporu, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3 büyümesini ve gelecek yıl yüzde 3,6 büyümesini öngörüyor. Enflasyon ve ekonomik yönetimdeki değişiklikler dikkate değer.

TİGRİS HABER - Dünya Bankası'nın raporuna göre, Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 3 büyüme ve gelecek yıl yüzde 3,6 büyüme öngörüyor. Ocak tahminlerine göre bu bir düşüş, çünkü o zamanlar bu yıl yüzde 3,1 ve gelecek yıl yüzde 3,9 büyüme öngörülüyordu. Rapor, iç talep kısıntısı beklentisiyle makroekonomik konsolidasyona vurgu yapıyor.

ENFLASYONDA AZALMA BEKLENİYOR

Enflasyon, sıkı para politikasının etkisiyle mayıs ayında zirveye ulaştıktan sonra kademeli olarak düşecek. Net ihracatın artan katkısıyla cari denge 2024'ten itibaren iyileşecek. Raporda, mevcut politika duruşunun devam etmesinin görünümü belirleyeceği ve risklerin dengeli olduğu ifade ediliyor.

YENİ EKONOMİK YÖNETİMİN ETKİSİ

Rapora göre, yeni ekonomik yönetimin artan itibarı, daha fazla yatırım çekerek para biriminin istikrar kazanmasına ve ekonomik düzenlemenin hızlanmasına yardımcı olabilir. Avrupa ve Orta Asya ekonomileri genelinde büyümenin bu yıl yüzde 2,8 olması beklenirken, küresel ekonominin zayıflaması ve diğer faktörler bölge ekonomilerine baskı yapabilir. Önceki tahminlere göre, Ocak ayında bu ekonomilerin bu yıl yüzde 2,4 ve gelecek yıl yüzde 2,7 büyüyeceği öngörülmü

ştü.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.