Türkiye'nin en büyük mahallesi Bağcılar ilçe olmak istiyor!

Türkiye'nin en büyük mahallesi Bağcılar ilçe olmak istiyor!
130 bin nüfusuyla 10 ilden daha büyük ve Türkiye'nin en büyük mahallesi olan Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Bağcılar mahallesi ilçe olmayı bekliyor

Bağcılar mahallesi muhtarı Şeh Ahmet Koçyiğit, yeni yerleşim alanı olan mahallenin nüfusunun her geçen gün arttığını ve hızla büyüyen mahallenin sorunlarının üstesinden bir tek muhtarın gelemeyeceğini söyledi.

img_8385.jpg

 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesi muhtarı Şeh Ahmet Koçyiğit, Türkiye'nin 10 ilinden büyük 130 bin nüfuslu en büyük mahallesinin ilçe yapılmasını istedi.

'Alana hakimiyet çok zor hatta imkansız!'

Resmi kayıtlara göre 103 bin nüfuslu olan Bağcılar mahallesinin nüfusunun 130 bine dayandığını belirten muhtar Şeh Ahmet Koçyiğit, şunları söyledi: "65 70 bin seçmeni olan mahallemiz Türkiye'nin en büyük mahallesidir. Nüfusu 10 ilin nüfusundan daha kalabalıktır. Yirmi yıl önce kurulduğunda bir köy gibi olan mahallemiz şuan bir ilin nüfusuna denk bir büyüklüğe ulaşmıştır. Mahallemiz yeni yerleşim alanıdır, yeni imara açılan büyük bir alan mevcuttur. Her yeni gün mahallenin nüfusu da yerleşim alanı da artmaktadır. Mahallemiz artık ilçe olmak zorundadır, çünkü biriken sorunlarıyla bir tek muhtarın baş etmesi mümkün değildir. Mahalle çok büyük ve çoğu vatandaş muhtarlığın yerini dahi bilmiyor. Yeni yerleşim alanı ve haliyle her gün yeni yeni vatandaşlar mahalleye taşınıyor. Büyük bir alan ve alana hakimiyet çok zor hatta imkansız. Altyapı çalışmalarından, yollardan, tebligata kadar her alanda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Altyapı hizmetleri yetersiz kalıyor. Kış olunca mahalle su altında kalıyor, göletler oluşuyor. Belediye hizmet vermek için elinden geleni yapsa da yeni imar alanları ve her taraf inşaat halinde. Haliyle altyapı çalışmalarında ister istemez gecikmeler yaşanabiliyor. Çünkü birbiri ardına siteler yapılıyor ve birinin yolunu yapsanız diğerinin inşaat çalışmaları yolların tekrardan bozulmasına neden oluyor."

'130 bin nüfus bir konteynerden yönetilmiyor!'

Yeni imar alanları ile adeta her yeri inşaat alanı olan Bağcılar mahallesinin sorunlarına yetişemediğini ifade eden Koçyiğit, "Bir muhtar bu mahalleyi kontrol altında tutamaz. Mahallede bir sorun sıkıntı olduğu zaman göremiyorsunuz. Muhtarlığı kapatıp dışarıda da olamazsınız. Çünkü sürekli insanlar geliyor ve hizmet sunmanız gerekir. Sabah sekizden akşam beşe kadar açığız.  Postacılar vatandaşa tebligat getirdiğinde vatandaşı evde bulamadıklarında muhtarlığa bırakıyorlar. 130 bin nüfusu aşmış bir mahallenin sadece tebligat sorunu dahi baş edilecek gibi değil. Her ay koli koli tebligat birikiyor. Normalde üç ayda bir tebligatların imha edilmesi gerekiyor. Biz altı ay bekletiyoruz ama yine tebligatlar dağ gibi birikiyor. Mecburen sonunda imha ediyoruz. Muhtarlığımız zaten bir konteyner ve kolilerce biriken tebligatlardan kıpırdayamıyoruz. Mahallemiz ilçe olduğunda yeni yeni mahallelere bölünecek haliyle sorunlar da hafifleyecek. İlçe olmasının mahalleye başka katkıları da var. Örneğin, parsel değeri artar, ev fiyatları yükselir. İlçe belediyesi olur ve vatandaşın sorunlarıyla daha yakından ilgilenir. Mahalle sakinlerinin de hepsinin dilindedir, mahallenin ilçe olması. Mahallemizin üstesinden gelinmeyen sorunları her geçen gün daha da birikiyor. Nüfusumuz birikiyor, sorunlarımız büyüyor ve üstesinden gelemiyoruz. Biran önce mahallemizin ilçe olması vatandaşlarımızın yararınadır. Yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Bağcılar mahallesi ilçe olmak istiyor, çünkü 130 bini aşkın bir nüfusun sorunlarını bir muhtarın bir konteynerden çözmesi mümkün değil" diye konuştu.

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.