"Türkiye'nin son 1 yılı kravatlı darbenin örneğidir"

"Türkiye'nin son 1 yılı kravatlı darbenin örneğidir"
TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz özel oturumunda konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Darbeler illa ki askeri apoletlerle yapılacak değildir.

Dünya tarihinde demokratik işleyişe yönelik kravatlı darbelerin örnekleri vardır. Türkiye'nin son bir yılı da bunun örneklerinden biridir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım şunları söyledi:

    16 Temmuz tarihinde partimiz bu kürsüden darbelerin sadece askeri olmayabileceğini ifade etmişti. Ancak hemen akabinde darbe bir lütuf olarak görülmüş ve OHAL ilan edilmiştir. Darbeler illa ki askeri apoletlerle yapılacak değildir. Dünya tarihinde demokratik işleyişe yönelik kravatlı darbelerin örnekleri vardır. Türkiye'nin son bir yılı da bunun örneklerinden biridir. 20 Temmuz ile OHAL'le beraber bir darbe daha gerçekleştirilmiştir. Eşbaşkanlarımız, belediye başkanlarımız tutuklanmıştır. Belediyelerimize kayyum atanmıştır, kamu çalışanları işlerinden olmuştur. Sivil bir darbe ile parlamento ve yargıya adeta el konulmuştur.

'DARBEYE ZEMİN HAZIRLAYAN KOŞULLAR TARTIŞILMALI'

    Bir yıl önce bu halkı ve demokratik siyaseti hedefleyen 15 Temmuz darbe girişimini kınıyorum. Hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını tüm halkımız gibi bekliyorum. Darbeler silsilesinin ülkenin kuruluş temelleri ve yönetim anlayışı sıkıntılarından ayrı ele alınamayacağı aşikardır. Darbecilerin kirli ruhunu hiç tartışma konusu yapmadan, buna zemin sağlayan koşullarını da tartışmamanın, yeni darbe koşullarını hazırlayacağını da unutmamalıdır.

KAHRAMAN'DAN YILDIRIM'A: TÜRKİYE ANARŞİZME İZİN VERMEYECEKTİR

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Yıldırım'ın konuşmasının ardından "Türkiye'de esir ve tutsak yoktur. Hukuki terimlerle konuşun. Yargılama ve mahkum vardır. Türkiye anarşizme izin vermeyecektir" sözlerini sarf etti.

YILDIRIM İKİNCİ KEZ SÖZ ALDI: SÖZLERİMİ CIMBIZLAMAYIN

Bunun üzerine Yıldırım da İç Tüzük'ün 'sataşma' ile ilgili düzenlemesi uyarınca bir kez daha söz almak istedi. Yeniden kürsüye çıkan Yıldırım, Türkiye'de baskıcı bir ortam bulunduğunu ve bunun çaresinin de toplumsal barış ile saygı olduğunu ifade etti. Yıldırım "Sözlerimi cımbızlamayın" dedi.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.