Türkiye’ye Örnek Olsun

Türkiye’ye Örnek Olsun
Tire Kaymakamı Tanrıseven’in girişimleri sonunda Tire 1922-Diyarbekirspor maçında tüm Türkiye’ye örnek olacak bir dostluk tablosu ortaya çıktı.

 

 Şiddet ve bölgesel ayrımcılığın revaçta olduğu bir dönemde iki takım taraftarları ‘sıfır küfürlü’ maç izledi.

 

Batman’lı Kaymakamın Örnek Çabası

Batman’lı olan ve daha önce Diyarbakır’da görev yapıp Diyarbakırspor’da da yöneticilik yapmış olan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in, dostluk ve centilmenlik çağrısına her iki takım taraftarı da uyarken, maçta ortaya güzel görüntüler çıktı.

Karşılaşmadan önce Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, her iki takım kaptanlarına ve maçı yönetecek olan orta hakeme çiçek takdim etti. Diyarbakır’da görev yaptığı dönemde Diyarbakırspor Onursal Başkanlığı da yapan Kaymakam Tanrıseven, Diyarbekirsporlu oyunculara ve Tire1922 Spor kulübü oyuncularına başarılar diledi.

‘Sıfır Küfürlü’ Karşılaşma Tablosu

Daha önce Diyarbakırspor Onursal Başkanlığı yapan Tire Kaymakamı Hafta içinde “Centilmenlik” çağrısı yapmış ve “Dostça bir maç olması” temennisinde bulunmuştu. Hem Tireli hem Diyarbakırlı taraftarlar ve takımlar Tanrıseven’in çağrısına olumlu yanıt verdi. Maçta en ufak bir kötü tezahürat yapılmadı.

Diyarbakır ekibinin taraftarları “İki takım el ele üst lige” diye tempo tutarken, Kaymakam Tanrıseven lehine de tezahürat yaptılar.

‘Diyarbakırspor’da Görev Yaptım’

Maçtan sonra seyircilere seslenen Kaymakam Tanrıseven, Tire 1922’yi galibiyetinden dolayı kutlarken, seyircileri de temiz tezahüratlarından dolayı tebrik etti. Tanrıseven şunları söyledi:

“Her iki takımda centilmence bir futbol sergiledi; bizlere keyifli bir maç izlettikleri için onlara teşekkür ederim. Galibiyetinden dolayı Tire1922 Spor kulübü yöneticileri, teknik ekibi ve sporcuları tebrik ediyorum. Daha önce Diyarbakırspor’a onursal başkanlık yaptım. Yolları açık olsun. Diyarbakır, Tire fark etmez, Bütün memleket bizim. Diyarbakır ekibine de bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.”

 

‘Moralinizi Bozmayın,Başaracaksınız’

Tanrıseven’in konuşmasına taraftarlar alkışlarla karşılık verdi. Tanrıseven daha sonra Diyarbekirspor’un soyunma odasına giderek, sporcular ve teknik heyete morallerini bozmamaları gerektiğini belirterek, önlerindeki maçlara bakarak başarılı olabileceklerini ifade etti. Diyarbekirspor yöneticileri de Kaymakam Tanrıseven’e teşekkür etti.

Tanrıseven’in neden olduğu dostluk tablosu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.