‘’Tutuklu meslektaşlarımızı serbest bırakın’’

‘’Tutuklu meslektaşlarımızı serbest bırakın’’
KCK Basın Komitesi" adı altında 19'u tutuklu 46 gazetecinin yargılandığı dava 13 Ocak'ta görülecek

Pınar Öğünç, Kürt sorunun çözümünde başlayan süreçte Kürt gazetecilerinin emeğinin olduğunu hatırlatarak, gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

 Aydın Engin ise Kürt hareketine diz çöktürmek için gazetecilerin rehin alındığını söyledi ve "Onlar 'gazeteci değil örgüt üyesi' diye ahlaksızca bir yargılama var" dedi.
 

İstanbul- " Kürt gazetecilerin yargılandığı duruşması öncesi tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması talebiyle hazırlanan ve birçok gazetecinin imzasının bulunan imza metin ile gazetecilere özgürlük istenecek.

Çağrıcılarından Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ), "2013 cezaevindeki tutuklu gazeteciler" raporuna göre, Türkiye hala 40 tutuklu gazeteci sayısı ile dünya birincisi. Tutuklu gazetecilerin 34'ü ise Kürt özgür basınından. Türkiye'nin en büyük gazeteci yargılaması olarak bilinen "KCK Basın Komitesi" adı altında yürütülen ve 19'u tutuklu 46 gazetecinin yargılandığı davanın 9'uncu duruşması 13 Ocak'ta İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Aslı Aydıntaşbaş, Aydın Engin, Ahmet Hakan, Hasan Cemal, Hüseyin Aykol, Kadri Gürsel, Murathan Mungan, Ragıp Duran, Ragıp Zarakolu, Tarhan Erdem, Yıldırım Türker ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mogens BLicher Bjerregard'in de aralarında bulunduğu tanınmış gazeteciler ise, duruşma öncesi tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması talebiyle başlattıkları imza kampanyasını bazı gazetelerde yayımlanacak ilanla kamuoyuna duyuracak.

 İmza kampanyasının çağrıcı gazetecilerinden Aydın Engin, Kürt hareketine diz çöktürmek için gazetecilerin rehin alındığını söyledi ve "Onlar 'gazeteci değil örgüt üyesi' diye ahlaksızca bir yargılama var"  Nadire Mater, ‘’ Daha önceden öldürülüyorlardı. Burada bir aşama kat edildi. Ne yazık ki çok acı bir şey, bunu söylemek gerekiyor. Sonuçta gazeteciler hangi durumda olursa olsunlar mesleklerini icra etmeye devam etmekte.’’ ve Pınar Öğünç, ‘’Kürt gazeteciler, Akıl almaz delilerle tutuklandılar ‘’ değerlendirmesinde bulunarak tutuklu gazetecilerin  serbest bırakılması gerektiğini vurguladılar.
 

gazeteciler-2.jpg

gazeteciler-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.