‘Tütün bağımlılığı küresel bir tehdit’

‘Tütün bağımlılığı küresel bir tehdit’
31 Mayıs “dünya tütünsüz” gününde, sağlıkçılar başta olmak üzere birçok kişi tarafında sosyal medyada, konferanslar ve panellerde daha sağlıklı bir yaşam için mesajlar verildi.

Dünya sağlık örgütü 1, 1 milyar kişinin sigara kullandığını ve her yıl yaklaşık 7 milyon kişi sigaradan dolayı hayatını kaybettiğini açıkladı. Türkiye'deki erkeklerin yüzde 31'i tütün kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiriyor, denildi.

‘Merak’ tütün kullanımını artırıyor

Dünya Sağlık Örgütünün Tütün Atlası'na göre Türkiye’de erkekler de tütün kaynaklı ölümlerden dünya ikincisi ve  tütün ürünlerinin kullanımında yıllara göre artış söz konusu. Ülkemizde tütün kullanımının artışını artıran nedenlerin başında ise merak ve arkadaş faktörleri geliyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin, Dünya Sağlık Örgütü ve Yeşilay ile birlikte düzenlediği “Dünya Tütünsüz Günü” programında ise Yeşilay dernek üyeleri bir dizi konuşma gerçekleştirdiler.

Yeşilay dernek üyelerinin konuşmaları şöyle:

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Tuba "Çok uluslu sigara şirketleri sigaranın her yıl daha çok insan tarafından kullanılması için elinden geleni yapıyor. Endüstrinin en önemli hedefi ise gençler. Hem kamuoyu hem de medyanın bu konuya duyarlılığının artması şart." Olduğunu söyledi.

‘Etkin mücadelemiz devam ediyor’

Yeşilay Genel Başkan Vekili Mehmet Dinç "Tütün bağımlılığı, Yeşilay’ın değişmez gündemi. Buna yönelik etkin mücadelemize, farkındalık kampanyalarımıza, her yaş grubuna özelleştirilmiş eğitimlerimize, dumansız hava sahasının korunmasına hız kesmeden devam ettiğini” belirtti.

‘Tütün bağımlığı kitlesel ve küresel bir tehdit’

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esra Albayrak Tütün kullanımın sağlık, ekonomik, toplumsal birçok zarara yol açtığını söyledi.

Albayrak “Kitlesel ve küresel bir tehdit olan tütün bağımlılığına karşı yoğun bir genç nüfusa sahip olan ülkemizi koruma adına daha çok mücadele vermeliyiz" dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.