Üç Kürt siyasetçi kadın Türkiye’nin birçok yerinde anıldı

Üç Kürt siyasetçi kadın Türkiye’nin birçok yerinde anıldı
Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Iğdır, İstanbul, Mersin ve Derik'te anma etkinlikleri düzenlenirken, Silvan'da ise yapılan yürüyüş ile katliam kınandı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ,  Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilmesinin yıldönümünde katliamı protesto etmek ve 3 Kürt kadın siyasetçiyi anmak amacıyla Diyarbakır, Iğdır, İstanbul, Mersin ve Derik'te çeşitli etkinlikler düzenledi.Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen yürüyüşe, aralarında BDP Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Silvan İlçe Örgütü Eş Başkanı Kerem Canpolat ve yöneticileri, Silvan Belediye Başkan adayı Yüksel Bodakçı, DÖKH Aktiviteleri, Barış Anneleri, Eğitim Destek Evi yöneticileri, belediye ve il meclis üyelerinin yanı sıra kadınların çoğunlukta olduğu çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüşün ardından, MEYA Kadın Merkezi Koordinatörü Zeynep Şıkgenç basın açıklaması yaptı. Paris katliamının birinci yıldönümü olduğunu hatırlatan Şıkgenç katliamı gerçekleştirenleri ve işbirlikçileri kınayarak, "Bu insanlık suçunun faillerinin cezasızlıkla ödüllendirilmesini kınıyoruz" dedi.

‘Bu, sıradan bir katliam değildir’

Ardından konuşma yapan BDP Milletvekili Nursel Aydoğan katliamı lanetledi. 3 Kürt kadın siyasetçi şahsında tüm kadınları saygıyla selamladığını belirten Aydoğan, "Bu katliam sıradan bir katliam değildir. Üzerinde çok fazla düşünülmesi ve irdelenmesi gereken bir katliamdır. Bilindiği gibi 2012 yılında AKP hükümeti Kürt Özgürlük Hareketini imha ve tasfiye yılı olarak ilan etmişti. Ama 2012 yılındaki gelişmeler, yaşananlar ve en son cezaevlerinde on bin politik tutsağın girdiği büyük açlık grevi sonucu AKP tasfiye politikasından vazgeçmek ve İmralı'da Sayın Öcalan'la çözüm ve barış için masaya oturmak zorunda kalmıştır. İşte tam da bu sırada İmralı'da Kürt sorununun demokratik çözümü ve barışı için diyalog devam ederken, 31 Aralık'ta Lice kırsalında PKK'nin komutanlarının da içinde bulunduğu 10 gerilla katledildi. Şüphesiz ki bu katliamda 9 Ocak katliamı gibi tesadüf bir katliam değildi" şeklinde konuştu. 

Yapılan açıklamaların ardından kitle Silvan Belediyesi konferans salonunda yapılan sinevizyon gösterimine katılmak için belediyeye geçti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.