Üç muhtar, 50 yıllık mezar yeri kazandırdı

Üç muhtar, 50 yıllık mezar yeri kazandırdı
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen 3 mahalle muhtarı yaptıkları girişim sonucu, ilçeye 70 dönümlük arazi üzerinde 50 yıla yetecek mezarlık kazandırdı.

TİGRİS HABER - Yüksekova Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim Genç, Yeni Mahalle Muhtarı Kerem Demir ve Esentepe Muhtarı Turgut Atalay’ın yaptıkları girişim sonucu ilçe merkezine 3'üncü mezarlığı kazandırırken, bu mezarlıkların ilçedeki ihtiyacı 50 yıla kadar karşılaması bekleniyor. Yapılan girişimler sonrası ilçenin Esenyurt Mahallesi'nde bulunan 70 dönümlük arazide Yüksekova Belediyesinin iş makinelerinin destekleriyle mezarlıklar yapılmaya başlandı. Mezarlığın yapıldığı araziyi inceleyen 3 mahalle muhtarı yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Yüksekova’ya 50 yıllık mezarlık kazandırdık’’

Yaptıkları girişimler sonucu bölgeye 50 yıla yetecek mezarlık yaptıklarını belirten Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim Genç, "10 yıldan fazladır mezarlıklarımız taşmış durumdadır. Bazen mezarlıklar kazıldığında kemikler çıkıyordu ve yerine yeni ölen vatandaşları defin ediyorlardı. Yani artık yer yoktu o derece. Biz de muhtar arkadaşlarımızla beraber 3 yıldır Kaymakamlığımızla, belediyemizle ve kurumlarımızla yeni mezarlığı kazandırmak için uğraşıyorduk. Biz herkesle görüştük mezarlıklarımız bitmiş durumdaydı. Girişimlerimiz şükür sonuç verdi. Sağolsun Kaymakamlık, belediye çalışmalara başlamış durumda. Gördüğünüz gibi 70 dönümlük arazi üzerinde yani şehir mezarlığımız olacak. Bura mezarlık Esenyurt Mahallesi sınırları içerindedir. Yüksekova’yı 50 yıla kadar götürecek mezarlık olacak. İnan herkes için en uygun yerdir. Bundan sonra diyanet ve mezarlık işlerine bağlanacak. Çok güzel bir mezarlık olacak. Bu durumla ilgilenen herkese çok teşekkür ederiz Sonuna geldik Yüksekova’ya hayırlı olsun’’ dedi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.