Ücretsiz seyahat için nüfus cüzdanı yeterli

Ücretsiz seyahat için nüfus cüzdanı yeterli
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, 65 yaş üstü yaşlıların sadece nüfus cüzdanlarını göstererek ücretsiz seyahat yapabileceklerini bildirdi.

 

 

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "65 yaş üstü yaşlılarımız için biniş kartı  (Ücretsiz seyahat) dağıtmayacağız. Ücretsiz biniş için nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterlidir. Uygulamamız başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İslam, Çankırı Valiliğini ziyaretinde kentin ilçelerine ziyaretlerde bulunduklarını, gerçekleştirilen uyumlu çalışmalardan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, "Türkiye genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanıyan kartların ne zaman dağıtılacağı" sorusu üzerine İslam, engelli, şehit yakınları, yaşlılar ile gazi yakınlarınca merakla beklenen yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Konuya ilişkin altyapının hazır olduğunu söyleyen İslam, "65 yaş üstü yaşlılarımız için biniş kartı dağıtmayacağız. Ücretsiz biniş için nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterlidir. Uygulamamız başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.