Ucuz tatilin yolu

Ucuz tatilin yolu
Bu kamp dört yıldızlı otel gibi...

Güneydoğu'da özellikle yaz mevsiminde çöl sıcakları yaşanıyor. Bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak isteyen halk, mevsimin büyük kısmını daha serin bir ilde geçirmeye çalışıyor. Diyarbakırlılar da sıcaktan kaçıp Elazığ'ın Gezin beldesindeki Hazar Gölü kamplarına gidiyor.

Bunaltıcı sıcaklarda tatil imkanı olmayan Güneydoğulular, serinlemek için Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölüne akın ediyor. Ucuz tatil yapabilmek için başta Diyarbakır olmak üzere Batman, Siirt ile Bingöl'den gelenler göl kenarına çadır kurdu.

Çöl sıcaklığının hissedildiği Güneydoğu'da vatandaşlar bölgenin Bodrumu olarak bilinen Hazar Gölü kıyısına akın ediyor. Diyarbakır'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, vatandaşı bunaltıyor. Gün içerisinde 41 dereceyi bulan sıcaklıkta zor anlar yaşayan vatandaşlar, lüks villaların da yanı sıra göl kenarına kurdukları çadırlarda kalıyor. Serinlemek için suya giren vatandaşlar mayonun yanı sıra suya girmek için günlük giysilerini de kullanıyor.

"VATANDAŞ TATİLİN KEYFİNİ ÇIKARIYOR"

Hazar Gölü kıyısında bulunan Gökkuşağı Kampı'nın işletmecisi Halim Kaya, kampın aşırı sıcaklar nedeniyle ilk kez tam kapasite dolduğunu söyledi.

Kurdukları çadırlara başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin değişik illerinden serinlemek için gelen vatandaşlar olduğunu dile getiren Kaya, "Vatandaşlar sıcaklardan kaçmak için en yakın yer olan Hazar gölünü tercih ediyor. Bizde sıcaklardan kaçan insanlarımız için kampı dört yıldızlı otel gibi yaptık. Bir otelde olması gereken ne varsa kampımızda mevcut. Vatandaş doğal ortamda çadırlarda tatilinin keyfini çıkarıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.