Uğur Kaymaz ve babasının mezarı tahrip edildi

Uğur Kaymaz ve babasının mezarı tahrip edildi
Kızıltepe’de 12 yaşındayken 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz ve babasının mezarı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

TİGRİS HABER - Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki evlerinin kapısı önünde 21 Kasım 2004’te henüz 12 yaşındayken 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz’ın mezarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı yapıldı. Pireketa Mahallesindeki mezarlıkta bulunan Uğur ve Ahmet Kaymaz’ın yan yana defnedildiği mezara dönük saldırıda baba Kaymaz’ın mezar taşı kırıldı. Dün yapıldığı öğrenilen saldırının ardından yurttaşlar mezar taşını onardıktan sonra Kaymaz ailesine haber verdi.

Yapılan saldırıyı kınayan anne Makbule Kaymaz, “19 yıldır adalet istiyorum ancak adaleti bulamadım. Şimdi de mezarına saldırıyorlar. Sağ olsun insanlarımız görür görmez, kendileri bize bile haber vermeden gidip tamir etmişler. Sonradan bize haber verdiler. Uğur’a da babasına da sahip çıktıkları gibi mezarına da sahip çıkmışlar. Kürtleri mezarında da rahat bırakmıyorlar. Ama ne olursa olsun, biz faillerden hesap sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum