Uğur Yücel: Türkiye 'ağır devlet faşizmi' ile yüzleşmeli

Uğur Yücel: Türkiye 'ağır devlet faşizmi' ile yüzleşmeli
Yönetmen Uğur Yücel, yolsuzluk skandalları ile ortaya çıkan krizi değerlendirirken, Türkiye'de son yüzyılda neler yaşandığını artık düşünmenin zamanı olduğunu belirtti.

Yücel, " Esas içi açılmayan, toplu cinayetler, kitlelerin imhası, toplu kıyımlar, ağır devlet faşizmi! Oraların içi açılmadıkça, bugünü anlamak zor" dedi.

 

HABER MERKEZİ -Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman'a konuşan yönetmen Uğur Yücel, Türkiye'de son dönemde yaşananlar için ne düşündüğü sorulunca,  şu yanıtı veriyor:

"Son dönem yaşananlardan çok, son yüzyılda neler yaşanmış diye düşünmenin zamanı. Esas içi açılmayan, toplu cinayetler, kitlelerin imhası, toplu kıyımlar, ağır devlet faşizmi! Oraların içi açılmadıkça, bugünü anlamak zor olur. Tarihine bakacaksın, yüzleşecek, utanacaksın ve olan biten her şeyi bütün gerçekliğiyle çocuklarına doğru anlatacaksın. Minik faşistler yaratırsan sürekli, bu ülke bataklıktan çıkamaz! Minik, özgür, dünya insanları yaratalım…"

Yücel mülakatın bir bölümünde, iktidarın kendisi açısından ne ifade ettiğini ise şöyle özetliyor: "Hem gündelik hayatta hem evrensel anlamda: ‘Erkek savaşları.’ Aile reisi olmak, topluma sahip olmak, toprak sahibi olmak, toprak genişletmek… Kendini, erkini, ırkını sürdürme azgınlığı… Bütün acılar, bu ebleh, faşişt ruhlu toramanlar yüzünden yaşanmadı mı? Mussolini, Franco, Hitler, Bush… Tiplere bak! Geride bıraktıkları acılara bak! Milyonlarca masum ceset ve ağlayan kadınlar, analar…"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.