Ulaşım sorunu gideriliyor

Ulaşım sorunu gideriliyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, aralarında ilçelerin de bulunduğu ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla 30 yeni otobüs alıyor.


Talep edilen otobüslerin bu ay içinde kente getirilerek ulaşım hizmeti vermeye başlaması bekleniyor.

 

Yeni otobüsler gelmek üzere

Diyarbakır’da gün geçtikçe daha fazla yaşanmaya başlanan ulaşım sorunu yeni ulaşım araçlarına olan ihtiyacı gündeme getirdi. Dicle başta olmak üzere birçok ilçede de yaşanan ulaşım sorunu ve araçların yetersiz kalması üzerine tepkiler oluşurken, harekete geçen Büyükşehir Belediyesi 30 yeni otobüs alınmasına karar verdi. Ulaşım Dairesi’nin talep ettiği araçların Büyükşehir Belediyesi kayyumu Cumali Atilla tarafından ilgili devlet kurumlarına ulaştırıldığı ve bu ayın sonuna kadar Diyarbakır’a getirilmesinin beklenildiği bildirildi.

 

 

Dicle’nin Terkan tepkisi

Bu arada Dicle ilçesindeki esnaf, Terkan köylerindeki ulaşımın ilçe merkezine uğramadan direkt Diyarbakır merkezine doğru yapıldığına dikkat çekerek Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstermişti. Ancak Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi kaynakları, bu iddianın doğru olmadığını belirterek, sıkıntının araç sorunu nedeniyle yaşandığını ifade etti ve talep edilen 30 aracın gelmesinden sonra bu sorunun da çözüleceğini, güzergah değişikliğinin söz konusu olmadığına açıklık getirdiler.

Özcan YILDIZ/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum