Ulu Camii önü restore ediliyor

Ulu Camii önü restore ediliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarihi Ulu Cami'nin siluetini bozan ucube çarşı girişini kaldırılarak önemli bir adım attı.

3 gün önce başlayan restorasyon çalışmalarının 1-2 ay süreceği belirtilirken, yeni yüzüyle hizmete girecek olan alanda artık çay ocağı olmayacak.                                                     

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  tarihi Ulu camii önündeki alanda geçtiğimiz gün başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Restorasyon kapsamında tarihi Ulu Camii’nin önünde bulunan çay ocağı ve pasaj girişi kaldırılırken, Ulu Cami önü yeni yüzüyle dümdüz bir alan olarak hizmet verecek. Ulu Camii önündeki alan Diyarbakır’a özgü bazalt taşlar ve mermerle kaplanırken, alanda bulunan pasaj girişi iptal edilerek üzeri cam kaplama yapılacak.

 

 

Çay ocakları kalkıyor

Restorasyon çalışmalarının yaz sıcağına rağmen tüm hızıyla sürdüğü alanda görevli şantiye Şefi Merthan Karahan, restorasyon çalışmalarına ilişkin olarak şu bilgileri paylaştı: “Ulu Cami’nin önü 40’a 40 bazalt taşlardan ve mermerden yapılacak. Pasaja alanın ortasından yapılan giriş iptal edilecek ve üzeri renkli camla kapatılacak. Cam olan kısım yerden sadece 10 -15 santim yüksekliğinde olacak.  Cami önündeki çay ocağı kaldırılıyor. Tüm bu restorasyon çalışmaları en geç bir ay içinde tamamlanacak.”

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.