‘Umarız bir daha bu şekilde bir akılsızlığa yeltenmezler’

‘Umarız bir daha bu şekilde bir akılsızlığa yeltenmezler’
BDP tarafında Nusaybin’de tertiplenen mitinge polislerin kitleye müdahale etmesinin ardından açıklama yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Nusaybin-Qamişlo arasına örülmek istenen duvarın yapımının durdurulduğunun açıkladı.

HACİ GÜNEŞ

Mardin’ın Nusaybin ilçesi ile Rojava’ın Qamışlı kenti arasına örülmek istenen “utanç duvarı”nı protesto etmek amacıyla BDP öncülüğünde Nusaybin’de gerçekleştirilen ve on binlerce yurttaşın katıldığı mitingin ardından çıkan olayların ardından, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Nusaybin İlçe Örgütü önünde basına açıklamalarda bulundu. Demirtaş, polisin müdahalesine sert tepki gösterdi. 

‘Umarız bir daha bu şekilde bir akılsızlığa yeltenmezler’

Halkı direnişi ve duyarlılığından ötürü kutlayan Demirtaş, "Mitingden sonra gerçekleştirdiğimiz oturma eylemine bile tahammül edemediler. AKP'nin bu baskıcı anlayışını kınıyoruz. Halkımızın her zaman yanında olduğumuzu ve halkımızın da her zaman bu faşizan saldırılara karşı mücadele edeceğini biliyoruz. Bu gün Nusaybin'de ortaya konan direniş gerekli yerlere mesajını vermiştir. Duvarı durdurduklarını açıkladılar. Umarız bir daha bu şekilde bir akılsızlığa yeltenmezler. Biz özellikle Rojava'daki halkımızla dayanışma içinde olduğumuzu ve sınır kapılarının ticarete açılması, insani yardımlarda engellemelerin kaldırılması ve çetelere verilen yardımların kesilmesi yönündeki ısrarlarımızı sürdüreceğiz. Halkımız her yerde direniş içinde olmalıdır ve bu direnişini sürdürmelidir. Rojava devrimi ayaklarını sağlam yere basıncaya kadar biz asla susmayacağız, oturmayacağız ve taleplerimizi her yerde haykıracağız. Bugünkü direniş Kürdistan halkının Rojava konusunda ne kadar duyarlı olduğunun göstergesidir" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.